Te învăţăm să combini alimentele

Ultima actualizare:

Ţi-a intrat deja în obicei ca seara să-ţi faci rapid cartofi prăjiţi? Dacă pregăteşti şi o salată, poate ai avea şanse la o digestie uşoară, însă dacă mănânci o friptură, stomacul tău va fi nemulţumit! Revista „Click! pentru femei“ îţi prezintă care sunt cele mai sănătoase combinaţii alimentare.

Obiceiurile nu se schimbă peste noapte, aşa că ai răbdare şi nu te stresa mâncând cu lista în faţă. Încearcă încetul cu încetul să reţii care sunt asocierile alimentelor potrivite şi să ţii cont de ele. La început, este suficient dacă reuşeşti să reduci numărul greşelilor şi să treci peste uşoara senzaţie de foame pe care ţi-o dă o masă mai puţin copioasă.

  • Nu e bine să combini proteinele animale cu cele bogate în amidon sau două alimente concentrate la o masă. Aşadar nu carne, brânzeturi sau ouă amestecate cu paste fierte, pâine, cartofi, orez etc. 
  • Nu bea apă în timpul sau imediat după masă, fiindcă sucul gastric se dilueză şi digestia se face mai lent.
  • Nu e bine să combini fructele acide (citricele, merele etc) cu fructele dulci (banane, pere etc). Salatele de fructe, oricât de pline de vitamine ar fi, pot fi greu de digerat pentru unele persoane. Prin urmare, aceste fructe se mănâncă separat, nu combinate. 
  • Dacă-ţi place laptele, nu uita că este cel mai bine să-l consumi pe stomacul gol, neasociat.
  • Alunele şi nucile nu se combină cu alte alimente. Atenţie la berea ce se consumă cu alune!
  • Nu e bine să pui în farfurie citrice atunci când ai mâncat paste, cartofi,  alimente bogate în amidon. 
  • Evită să consumi (prea des!) dulciuri la masă.
  • Nu combina două proteine la aceeaşi masă. Acest lucru este valabil şi pentru două tipuri de carbohidraţi. 
  • Nu amesteca roşii, oţet sau suc de lămâie cu carbohidraţi.

Ce poţi să amesteci la masă

  • Proteinele animale cu legume verzi şi bogate în apă.
  • Grăsimile cu legume uşoare.
  • Alimentele bogate în amidon, adică orez, pâine, paste fierte, porumb cu leguminoase, năut, fasole, mazăre, etc.
  • Alimente bogate în proteine- iaurt, ouă, peşte, carne roşie şi brânză cu alimente neutre - legume, seminţe, ulei de măsline, verdeţuri, salate.
  • Alimente bogate în amidon - paste, cartofi, orez cu alimente neutre - salate, seminţe, smântână, etc.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net