Microbii din casă te pot îmbolnăvi! Uite cum să-ţi protejezi sănătatea!

Ultima actualizare:

    Fă cât mai des curăţenie în casă pentru a elimina microbii şi bacteriile care te pot îmbolnăviShutterstock
Fă cât mai des curăţenie în casă pentru a elimina microbii şi bacteriile care te pot îmbolnăviShutterstock

În general, germenii din locuinţe sunt cei care, într-o formă sau alta, rezistă la nivelul suprafeţelor, în praful de pe mobilier, pe podea, în aparatele de aer condiţionat sau în băi. Aceştia includ germeni din categoria patogenilor intestinali (salmonella, shigella, E.Coli), stafilococi, streptococi, germeni anaerobi, paraziţi şi fungi. De aceea, bolile pe care le putem face având ca sursă propria locuinţă sunt foarte diverse.

În bucătărie te poţi infesta cu salmonella

Poate te gândeai că în baie se găseşte cel mai mare număr de germeni, însă specialiştii contrazic acest lucru şi susţin că bucătăria este locul unde riscul de a te pricopsi cu maladii microbiene sau virotice este cel mai crescut. Temperaturile ridicate şi umiditatea creează un mediu propice de multiplicare a bacteriilor, ceea ce face ca, mai ales pe timpul verii, alimentele să se altereze mai rapid dacă nu sunt depozitate corespunzător. Ţine cont de faptul că microbii pot fi oriunde: pe veselă, pe suprafeţele de gătit, în dulapuri, în frigider şi mai ales pe buretele de vase. În plus, bacteriile sunt aduse în bucătărie odată cu cumpărăturile, în special atunci când depozităm inadecvat carnea crudă, ouăle, produsele lactate şi legumele. În acest fel, se poate transmite infecţia cu salmonella, aceasta fiind printre cele mai răspândite infecţii de tip alimentar.

Din baie putem lua stafilococul auriu

În baie se concentrează 25% din microorganismele din casă, spun specialiştii. Iar bacteriile pot fi prezente pe toate obiectele din baie, nu doar pe scaunul de la toaletă, pe chiuvetă, robineţi şi cadă. Astfel, specialiştii spun că dacă nu schimbi suficient de des prosopul şi mai als dacă îl foloseşti împreună cu alte persoane, poţi lua stafilococul auriu, un microb ce se transmite de pe piele pe ţesătură, iar apoi de pe ţesătură pe pielea ta. Aproximativ 50%  din oameni sunt purtătorii acestei bacterii şi ea poate cauza de la infecţii superficiale ale pielii până la afecţiuni severe, precum septicemia sau meningita. Microbi periculoşi se găsesc şi pe clanţa uşiid e la baie, pe întrerupătoare, pe dulapuri, oglindă, pe faianţă, gresie, chiar şi pe periuţa de dinţi.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
image png
man 979980 1280 jpg
banner pensii png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net