Grăsimile trans, „otrava“ din farfurie

Ultima actualizare:

    Pentru că măresc valabilitatea produsului - grăsimile trans se găsesc în multe alimente din comerț clicksanatate.ro
Pentru că măresc valabilitatea produsului - grăsimile trans se găsesc în multe alimente din comerț clicksanatate.ro

Multe dintre alimentele pe care le consumăm conțin grăsimi care nu fac rău. Există însă și grăsimi care te pot îmbolnăvi, cunoscute sub denumirea de grăsimi trans. Pentru că sunt asociate cu diverse boli, este bine să le eviți.

Sunt grăsimi artificiale

Industria alimentară produce din plin alimente care conțin grăsimi trans, prezente în multe mâncăruri pe care le consumăm aproape zilnic.

„Grăsimile trans rezultă în urma hidrogenării acizilor grași mono- și poli- nesaturați pe cale chimică, în prezența hidrogenului, a unor condiții de temperatură și presiune și a unui catalizator. Acestea sunt grăsimi artificiale“, explică dr. Cristina Spiroiu, medic primar endocrinologie, diabet zaharat, la Spitalul Militar Central „Carol Davila“, din București.

În hrana noastră naturală se găsesc cantități mici și nedăunătoare de grăsimi trans. Acestea se produc în intestinul unor animale și se pot găsi în carnea de vacă și cea de oaie, derivatele de lapte - unt, smântână, lactate integrale și brânzeturi.

Află pe clicksanatate.ro ce alimente de pe piață conțin grăsimi trans

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net