Fagurele de miere, un leac dulce

Ultima actualizare:

Fagurii de miere sunt un produs natural al stupului, nefiind supuşi niciunui fel de prelucrare. Se folosesc de sute de ani în tratarea sinuzitei, rinitei, amigdalitei, tusei convulsive, în astenii şi anemii, dar şi pentru boli de stomac. Află din noul număr al revistei „Click! pentru femei“ cum să foloseşti acest leac!

Întăreşte sistemul imunitar

Fagurele de miere combate carenţele de vitamine şi minerale din organism. Pentru întărirea imunităţii, se recomandă mestecarea unei bucăţi de fagure în fiecare zi, câte 15- 30 de minute, o lună. Cura trebuie să aibă loc în special primăvara şi toamna. 

Excelent pentru copii

Datorită dulceţii sale, fagurele de miere este uşor de consumat chiar şi de către copii. Mestecarea unei bucăţi în fiecare dimineaţă, pe stomacul gol, le va întări organismul, iar acesta va face faţă mai uşor provocărilor de sezon – răceli, gripe. Pentru consumul zilnic se recomandă 50 g de fagure. 

Tratează bolile de stomac

Cei care suferă de gastrită sau tulburări digestive pot să încerce un tratament naturist pe bază de fagure de miere. E recomandat să mestece zilnic o bucată de fagure şi să înghită ceara rezultată. Aceasta va acţiona ca un pansament digestiv şi va reduce senzaţia de arsură. 

Vindecă răcelile 

În caz de răceli, suferindul trebuie să mestece 100 g de fagure în fiecare zi, până simptomele se ameliorează. Fagurele conţine vitamine care combat răceala şi reduc inflamaţiile de la nivelul gâtului. 

Curăţă cavitatea bucală 

Mestecarea fagurelui împiedică sângerările gingivale şi curăţă dinţii. Se mestecă o bucată de fagure de mai multe ori pe zi, una sau două săptămâni la rând. Ceara nu se înghite. Se clăteşte apoi gura cu ceai de muşeţel călduţ. 

Cicatrizează rănile 

Rănile infectate se pot vindeca mai repede cu ceara din fagurele de miere. Se mestecă fagurele, se colectează cearea şi se modelează. Se ia o cantitate variabilă de ceară, în funcţie de mărimea rănii, se încălzeşte pe o lingură de metal ţinută deasupra flăcării. Ceara călduţă se aplică pe rană, ca atare sau fixată pe un pansament, şi se lasă preţ de câteva ore sau peste noapte, având grijă ca locul afectat să fie bandajat cu atenţie. Se repetă procedeul înlocuind ceara, până ce aceasta „trage“ tot puroiul. 

image
image
image
image
image
image
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
batalie oarba mures jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net