Dacă respectăm 5 priorităţi vom fi în formă!

Ultima actualizare:

    Pentru a fi eficienți trebuie să dormim fix 7 ora, susțin specialiștii!Sursa foto:eva.ro
Pentru a fi eficienți trebuie să dormim fix 7 ora, susțin specialiștii!Sursa foto:eva.ro

Problemele cotidiene ne pun voinţa la încercare, iar noi trebuie să fim mereu în formă! Pentru că ordinea priorităţilor se schimbă de la o clipă la alta, trebuie să fim sănătoși pentru a ține pasul cu evenimentele! În același timp, pentru a rezolva cu bine prioritățile este firesc să contăm pe persoanele loiale şi optimiste din jurul nostru. Desigur, în acest context este de bun augur să ţinem sub control crisparea şi pesimismul.

Nutriţioniştii şi psihologii ne îndeamnă ca, în fiecare lună a anului , să ţinem seama de cinci priorităţi, ca să ne meargă bine tot anul:

1. Prietenul la nevoia se cunoaște!

Fiecare dintre noi are prieteni -mai mulţi  sau mai puţini.

Ideal este să ne alegem cu grijă prietenii! Să avem prieteni adevăraţi, cu care să împărtăşim aceleaşi principii, să reuşim împreună să facem haz de necaz, încât să nu ne trezim singuri în momentele dificile. Când ne alegem un prieten, psihologii ne îndeamnă să ne reamintim proverbul:  „Prietenul la nevoie se cunoaşte !”.    

2.Alungaţi astenia la trecerea dintre anotimpuri!

Îndeosebi în această etapă de trecere de la un anotimp capricios la  vremea călduroasă, hrana este un factor esenţial ! Mâncaţi legume și fructe de sezon: ridichii, verdețuri, căpșuni, și cireșe. Aceste tonice naturale „spală” toxinele din corpul nostru, iar nutrienţii conţinuţi au efecte terapeutice care tratează o mulţime de boli cronice. Remediile din plante sunt tonice incontestabile care ajută organismul uman să depăşească starea de slăbiciune generală, specifică acestei etape din an.  „Oboseala, diminuarea randamentului fizic şi intelectual, puterea limitată de concentrare,  ameţelile, dar şi lipsa apetitului, toate aceste simptome îşi găsesc leacul în tratamentul cu unele plante, precum: busuiocul, sunătoarea,  lavanda, măceşul și păpădia”, precizează Eugen Giurgiu, doctor în biochimie, cu competenţe în fitoterapie şi nutriţie, în studiul: ”Cum să ne păstrăm vigoarea în fiecare anotimp”.   

3. Protejaţi-vă memoria !

Larry McLeary, autorul programului "Încredere în creier", ne recomandă să mâncăm ouă. Acest aliment complex conţine vitaminele B6, B12 şi vitamina D, esenţială pentru fixarea calciului în oase. Totodată, oul mai conţine şi antioxidanţi. “Este bine să consumaţi un ou la micul dejun, deoarece protejează neuronii de stricăciuni, iar acizii graşi Omega-3, din compoziţia oului, menţine impulsurile nervoase la ritmuri optime”, susţine doctorul Larry McLeary

4. Să râdeţi mai des ! 

Lăsaţi la o parte grijile şi priorităţile zilei şi râdeţi mai des. Câteva minute pe zi, ascultaţi bancuri, citiţi texte umoristice şi petreceţi mai mult timp în compania persoanelor vesele şi optimiste. Râsul scade puterea stresului cu 39% până la 70% şi este bun pentru sănătatea inimii, susţin terapeuţii europeni.  

5. Odihniţi-vă fix 7 ore !

Când ne odihnim suficient, randamentul nostru urcă la cota aşteptărilor. În timpul odihnei, memoria se organizează foarte bine. Un studiu realizat de specialiştii Facultăţii de Medicină de la Harvard confirmă că mintea nostră adună bucăţi separate de informaţie şi le ţese împreună în timpul somnului. De aceea, pentru a obţine aceste performanţe, doctorii ne recomandă să dormim fix 7 ore!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Joe Biden FOTO Profimedia
monede pexels jpg
concert pixabay jpg
ambuteiaj   masini viniet apentru bucuresti jpeg
grecia pixabay jpg
Cutremur in Turcia FOTO Profimedia jpg
Israel atacă Iranul FOTO IRGC via CNN jpg
mihaela bilic instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net