Ceașca de sănătate: Coada- calului este doctorul oaselor

Ultima actualizare:

    Coada -calului benefică pentru oase și pentru alte 100 de afecțiuni Sursa foto: sfatnaturist.ro
Coada -calului benefică pentru oase și pentru alte 100 de afecțiuni Sursa foto: sfatnaturist.ro

De-a lungul secolelor, Coada- calului, o plantă ce ascunde în compoziţie o mulţime de secrete, i-a surprins pe botaniști, dar și pe cercetătorii de renume din lume prin puterea sa terapeutică cu care vindecă zeci de afecţiuni. Un terapeut valoros al lumii creștine, Sfânta Hildegard, lăuda prin secolul al XI-lea, de exemplu, eficienţa plantei în tratamentul plăgilor şi ulceraţiilor.

Preocupat de valoarea terapeutică a plantei Coada-calului, Eugen Giurgiu, doctor în biochimie, cu competenţe în fitoterapie şi nutriţie, susține în  ”Cartea sănătății noastre” că,  pe lângă acţiunea hemostatică,  Coada calului (Equisetum arvense) are proprietăţi remineralizante remarcabile. În compoziţia acestei plante este semnificativ procentul de siliciu, mineral important în dezvoltarea sistemului osos.

Fitoterapeuții europeni apreciază siliciul conținut de coada-calului

Fitoterapeuţii europeni manifestă o mare încredere în siliciul conţinut de coada calului, pentru că acesta stimulează colagenul, este răspunzător de vigoarea ţesututilor musculare şi de mobilitatea articulaţiilor.

Concluziile studiilor recente                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  Studiile recente scot în evidență un fapt îmbucurător: oasele fracturate  se sudează mult mai repede ( de două ori mai repede) în cazul persoanelor care urmează o cură cu macerat din coada- calului.  Specialiștii apreciază că maceratul preparat din coada-calului ajută ca  mineralul ( siliciul), supranumit de cercetători “paznicul tinereţii”, să fie asimilat cu uşurinţă de organism şi acesta să facă faţă oricăror probleme de sănătate.     

Rețetele săptămânii

 Maceratul de coada-calului, benefic pentru oase

Ingrediente:

Maceratul se prepară din  200 g coada-calului plantă  proaspătă sau 250 g plantă uscată, 200 ml alcool alimentar sau de secară, de 60 grade

Preparare:

Planta se mărunțește  și se acoperă cu 200 ml alcool. Ingredientele se lasă la macerat timp de zece zile. După aceea, leacul se strecoară şi se  depozitează în sticluţe ce se păstrează la întuneric. Un tratament cu acest remediu, preparat din coada- calului, durează trei săptămâni şi zilnic se administrează câte 50 ml de macerat, diluat în 50 ml de apă plată sau apă de izvor.

Perioada de convalescență se scurtează datorită mineralelor conținute de  Coada-calului

Perioada de convalescenţă se scurtează datorită conţinutului de siliciu, de calciu şi de magneziu din compoziţia  plantei, susţin terapeuţii din ţara noastră.     

 Cură cu infuzie de plante medicinale pentru ochii obosiți

În cazul persoanelor care se confruntă cu probleme oculare, fitoterapeuții europeni recomandă o cură cu o infuzie de plante medicinale prepararată din câte o linguriță de coada-calului, de urzică, de ventrilică și de filimică care se infuzează în 300 ml. de apă clocotită, timp de cinci minute. Doza recomandată de specialiști este de  trei cești de infuzie  pe zi. În același timp, cura cu această infuzie trebuie urmată 14-20 de zile. S-a constatat că acest tratament stimulează puterea de concentrare și calmează ochii obosiți.

 Remediu care previne osteoporoza

Pentru prevenirea osteoporozei, specialiștii recomandă tinctura de coada- calului. Aceasta trebuie să fie administrată zilnic ( câte 40 de picături)  în amestec cu  alte 50 de picături  de extract  din mlădițe de zmeur  și din extract  din merișor. Acest amestec previne demineralizarea oaselor.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
cos de cumparaturi  jpeg
fugar jpg
Explozie de culoare în Grădina Botanică  FOTO: Complexul Muzeal de Științele Naturii Galați
gara de nord jpeg
nadia jpg
Joe Biden FOTO Profimedia
monede pexels jpg
concert pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net