Căldura ne poate îmbolnăvi

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Ne bucurăm de căldură, dar putem avea şi multe neplăceri. Deshidratare, insolaţii, agravarea problemelor respiratorii sau a afecţiunilor dermatologice sunt doar câteva dintre efectele devastatoare asupra sănătăţii noastre.

Igiena ţine departe enterocolita

Sezonul de vară se asociază cu frecvenţa maximă a cazurilor de enterocolită. Este o afecţiune a tractului digestiv şi este determinată de infecţii diverse cu bacterii, ciuperci, virusuri sau paraziţi. Boala se manifestă prin diaree moderată sau severă, care poate fi însoţită de pierderea apetitului, vomă, crampe şi disconfort abdominal. Sfaturi: Spălaţi-vă pe mâini cu apă şi săpun de fiecare dată când mergeţi la toaletă, dar şi înainte de fiecare masă! Preparaţi foarte bine termic carnea şi ouăle! Spălaţi foarte bine vesela şi tacâmurile, doar cu apă provenită din surse sigure!

Afecţiunile respiratorii se pot agrava

Căldura şi atmosfera foarte uscată favorizează apariţia problemelor respiratorii, intensificând simptomele la pacienţii care suferă deja de astfel de afecţiuni, cei cu astm bronşic, de pildă. Aşadar, trebuie să evitaţi să ieşiţi afară între orele 12.00 şi 16.00.

Aer condiţionat, cu măsură

Odată cu încălzirea accentuată a vremii, iar aparatele de aer condiţionat sunt puse în funcţiune, medicii se confruntă cu un val de viroze, rinite, sinuzite şi otite. Specialiştii ne avertizează că, dacă programăm aparatul de aer condiţionat la o temperatură prea scăzută, trecerea de la căldura de afară la răcoarea din interior ne va afecta. Cardiacii sunt cei mai expuşi, deoarece inima va depune un efort în plus pentru a se adapta temperaturii, iar bolnavii riscă să facă infarct. Tocmai de aceea, medicii ne recomandă să fixăm o temperatură între 20 şi 25 de grade Celsius, iar diferenţa dintre interior şi exterior să nu depăşească 5 grade.

simeon stalpnicul png

Aveţi grijă la căpuşe!

Înţepăturile de insecte ne dau bătăi de cap vara. Căpuşele sunt unele dintre cele mai periculoase, pentru că pot transmite maladia Lyme, care provoacă severe tulburări cardiace sau neurologice. Uite cum te fereşti de insectele periculoase!

  • inspectează atent copiii atunci când se întorc de la joacă;
  • după o drumeţie, spală imediat, cu apă fierbinte, hainele şi celelalte obiecte care pot fi spălate pe care le-ai folosit sau au intrat în contact direct cu iarba;
  • dacă ai curte, nu lăsa iarba să crească prea mult;
  • poartă haine potrivite atunci când mergi în excursii;
  • poartă pantaloni lungi pe care să îi bagi în adidaşi;
  • evită zonele cu multă iarbă şi tufişuri.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
pounds 2391239 1280 jpg
bf17828c1172fb1a0ab3c6f43bf0015c jpg
cos de cumparaturi  jpeg
fugar jpg
Explozie de culoare în Grădina Botanică  FOTO: Complexul Muzeal de Științele Naturii Galați
gara de nord jpeg
nadia jpg
Joe Biden FOTO Profimedia
image
actualitate.net
image
actualitate.net