Tort cu mure şi zmeură – Adriana Szerepi

Ultima actualizare:

    Tort cu mure şi zmeură
Tort cu mure şi zmeură

Ingrediente blat:

7 ouă, 350 g zahăr, 1 esenţă vanilie, 7 linguri ulei, 225 g făină, 1 praf de copt, ulei şi făină pentru tavă . Ouăle se separă, albuşurile se bat spumă tare ca şi la bezea. Se adaugă treptat zahărul mixând până la dizolvarea acestuia. Se adaugă pe rând gălbenuşurile mixând mai departe, apoi în fir uleiul şi esenţa de vanilie. Oprim mixerul şi adăugăm puţin câte puţin făina amestecată cu praful de copt şi cernută având grijă să nu se lase compoziţia.

Ungem o formă rotundă de diametru 28 cu ulei şi o tapetăm cu făină, apoi punem compoziţia în ea şi o coacem la foc potrivit. Atenţie nu deschideţi cuptorul cât aluatul creşte undeva la 15-20 minute. Blatul e gata când trece testul scobitorii.

Crema:

500 g mascarpone, 500 ml frişcă, 1 întăritor frişcă,1 plic zahăr vanilat,  4 linguri zahăr pudră, 200 g zmeură, 200 g mure. Mascarponele se mixează cu zahărul pudră. Se bate frişca tare, adăugăm zahărul vanilat. Luăm mascarponele şi amestecăm treptat cu frişca bătută. La urmă adăugăm fructele având grijă cum le încorporăm să nu le zdrobim. Din fructe oprim câteva pentru decor.

Decor:

200 g ciocolată cu lapte, 50 ml frişcă pentru glazură. Topim ciocolata cu frişca, apoi o punem pe tortul uns cu frişcă şi o lăsăm să curgă în jos.

image
image
image
image
image
image
horoscop jpeg
Infidelitate jpg
barfe jpeg
esoteric 652642 1280 jpg
image png
semineu dim jpg
1 pozitiile de amor pe care femeile le iubesc ucew jpg jpeg
zodiac sign 2532970 960 720 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net