Reţete de la cititori: Sărmăluţe în frunze de hrean cu carne de curcan - Melniciuc Oana Cristina

Ultima actualizare:

    Sărmăluţe în frunză de hrean cu carne de curcan
Sărmăluţe în frunză de hrean cu carne de curcan

Ingrediente: 500 g carne tocată curcan, 20 frunze de hrean, 50 g orez, 1 morcov, 1 ceapă, 2 linguri pastă roşii, sau 200 ml bulion, sare, piper, paprica, cimbru, dafin, mărar, 200 ml borş acru.

Preparare

1. Se opăresc frunzele de hrean cu borşul care a dat în clocot.

2. Ceapa curăţată şi spălată, se toacă mărunt, morcovul se dă prin răzătoare şi se

căleşte în puţin ulei încins. Se adaugă orezul şi se mai căleşte 1 minut.

Carnea se amestecă împreună cu orezul, ceapa, morcovul, apa fiartă, mărarul tocat, cimbru, paprica, restul de condimente şi aproximativ 1 lingură de bulion.

3. Se taie nervura groasă a frunzei de hrean, se pune carne pe marginea frunzei şi se înfăşoară sarmalele. 

4. Se pun crenguţe de cimbru pe fundul oalei. Se aşează sarmalele peste cimbru şi se pune între ele foi de dafin, boabe de piper. Se adaugă apă fiartă cât să le acopere cu două degete. Se pun frunze de hrean deasupra sarmalelor.

5. După ce au fiert, se adaugă vreo 3-4 linguri de bulion desfăcute cu apă fierbinte şi pastă de roşii. Se dă la foc să mai scadă. Spre sfârşit se adaugă puţin borş şi mărar. Se potriveşte de sare şi se închide focul.

Poftă bună!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zodii relaxate jpg
horoscop singuratic pexels jpg
Horoscop - zodii - zodiac FOTO Shutterstock
horoscop shutterstock jpg
Horoscop primavara FOTO Shutterstock jpg
horoscop casatorie jpeg
horoscop webp
Ghidul esential pentru administrarea insulinei   Alegerea instrumentelor potrivite jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net