Reţete de la cititori: Prăjitură Figaro – Ermina Vlăsceanu

Ultima actualizare:

    Prăjitură Figaro
Prăjitură Figaro

Ingrediente blat: 8 gălbenuşuri, 280 g unt, 200 g zahăr, esenţă de migdale, 1/2 linguriţă bicarbonat, 500 g făină.

Într-un castron se freacă bine untul cu gălbenuşurile şi zahărul apoi se adaugă esenţă de migdale şi făină cernută cu bicarbonatul.

Preparare: Se pune coca în tavă (diametru 40 cm) tapetata cu hârtie de copt şi se întinde în strat subţire apoi se pune un strat subţire de gem de gutui deasupra.

Ingrediente bezea: 5 albuşuri, 250 g zahăr, 190 g nuci măcinate.

Se bat spumă albuşurile adăugând treptat zahărul . La final se adaugă nuca amestecând uşor cu lingură.

Această bezea se întinde peste gem.

Prăjitura se coace circa 40 minute până când bezeaua devine aurie şi se taie când se răceşte. Poftă bună!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
zodii muncitoare jpg
fata blonda zodii horoscop shutterstock 109970870 jpg
horoscop jpeg
tocana ficat ceapa jpeg
horoscop pexels jpg
cub horoscop iertare png
5 RETETE de salate mega sanatoase pentru pachet Ce sa iei cu tine pentru pranzul de la munca (1) jpg
piure de cartofi freepik jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net