Reţete de la cititori: Prăjitură în dungi (cu foi) – Alina Filipoiu

Ultima actualizare:

    Prăjitură în dungi cu foi
Prăjitură în dungi cu foi

Ingrediente: 450 ml smântână, 3 ouă, 3 linguriţe praf de copt, 15 linguri făină, 15 linguri zahăr, 5 linguri mac, 5 linguri nucă măcinată sau migdale, 2 linguri cacao.

Crema: 400 ml lapte, 4 linguri griş, 200 g zahăr pudră, 2 plicuri zahăr vanilat, 175 g unt.

Mod de preparate:Foile: gălbenuşurile se mixează cu zahărul, se adaugă smântâna apoi treptat făina cu praful de copt. Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare, când sunt gata se încorporează cu cealaltă compoziţie. Împărţim compoziţia în 3 părţi egale şi adăugăm pentru fiecare foaie în parte-una cu mac, a doua cu cacao şi a treia nucă. Se pun în tavă şi se coc pe rând timp de 25 minute.Crema: punem laptele la foc şi când dă în clocot adăugăm grişul. Când s-a îngroşat după 5-7 minute luăm de pe foc, acoperim cu o folie alimentară şi lăsăm la răcit. Untul îl mixăm cu zahărul pudră şi zahărul vanilat. Adăugăm treptat grişul răcit şi mixăm. Se împarte crema în 2 părţi. Asamblăm foile şi deasupra facem o glazură şi se dă la rece (o puteţi orna cu ce doriţi).

image
image
image
image
image
image
horoscop jpeg
Infidelitate jpg
barfe jpeg
esoteric 652642 1280 jpg
image png
semineu dim jpg
1 pozitiile de amor pe care femeile le iubesc ucew jpg jpeg
zodiac sign 2532970 960 720 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net