Reţete de la cititori: Pizza cu carne de pui - Daniela Andrei

Ultima actualizare:

    Pizza cu carne de pui
Pizza cu carne de pui

Pentru aluat ne sunt necesare:

  un pliculeţ de drojdie uscată

  700 gr făină albă de grâu

  400 ml apă călduţă

  2 linguri cu ulei

  un praf de sare (sau după gust)

  1-2 linguriţe cu oregano

  Pentru umplutură ne sunt necesare:

  2 ouă

  un piept mic de pui

  un ardei capia roşu

  2 cepe uscate potrivite

  un dovlecel mic

  200 gr brânză de burduf

  200 gr caşcaval

  câteva roşioare mici (de curte)

  4-6 linguri cu porumb crud

  câteva frunzuliţe de busuioc

  Pentru sos ne sunt necesare:

  50 ml apă plată

  100 ml suc de roşii

  o lingură cu bulion

  câteva roşii zdrobite

  1-2 căţei de usturoi

  condimente  după gust: sare, chilli, oregano

Preparare: Într-un bol cu puţină apă călduţa turnăm conţinutul pliculeţului cu drojdie uscată, amestecăm până la omogenizarea completă şi lăsăm bolul într-un loc călduţ pentru 10-15 minute.

Într-un vas mai mare, adăugam făina şi condimentele după gust (sarea şi oregano), amestecăm pentru încorporarea uniformă şi adăugăm şi drojdia dospită. Frământăm aluatul, turnând puţin câte puţin apă călduţă. Adăugăm şi uleiul şi continuăm frământarea până ce aluatul obţinut devine elastic şi nelipicios.

Acoperim vasul cu un prosopel curat şi îl păstrăm la frigider pentru câteva ore, timp în care îşi va dubla volumul.

După ce aluatul a crescut suficient, îl împărţim în două părţi egale şi din fiecare dintre acestea întindem două foi potrivite pentru tava de argaz (sau o alta asemănătoare).

Ungem tava cu puţin ulei, aşezăm foaia de aluat şi o înţepăm din loc în loc cu o furculiţă. O ungem apoi cu puţin sos de roşii şi presărăm oregano după gust.

În ordine aleatorie, aşezăm ingredientele pentru compoziţie: dovleceii feliaţi, pieptul de pui tăiat în fâşii subţiri), rondelele de ardei capia şi ceapă, bulgaraşii de brânza de burduf şi boabele de porumb crud, roşioarele şi busuiocul proaspăt. Peste toate acestea turnăm ouăle bătute spumă.

Punem apoi vasul în cuptorul încins în prealabil, până ce blatul devine pufos, iar pizza rumenă. După ce o scoatem din cuptor presărăm caşcavalul ras.

Cât timp pizza se află în cuptor pregătim sosul. Într-o crăticioară mică adăugăm sosul de roşii , bulionul, roşiile zdrobite, usturoiul tocat mărunt, apa şi condimentele după gust. Fierbem totul până ce acesta devine suficient de dens.

Se serveşte caldă! Să aveţi poftă!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
omleta pexels jpg
familie la masa de sarbatori jpg
horoscop shutterstock jpg
femeie fericită singura jpg
horoscop zilnic 15 aprilie jpg
sarmale freepik jpg
coafura1 jpg
Nuante de par in tendinte la finalul lui 2022  Sursa foto shutterstock 523630864 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net