Reţete de la cititori: Franzeluţă de casă - Lazăr Oana

Ultima actualizare:

    Franzeluţă de casă
Franzeluţă de casă

Ingrediente: 1,500 kg făină de grâu, 75 g drojdie proaspătă, 550 ml lapte călduţ, 3 ouă şi încă unul pentru uns deasupra, 2 linguri sare, 5 linguri zahăr, mac, seminţe, susan opţional. 

Mod de preparare: Se încălzeşte puţin laptele, se dizolvă drojdia în laptele călduţ şi zahărul.

Apoi adăugăm sarea şi ouăle. După ce am terminat, adăugăm făina. Frământăm cu puţin ulei. Apoi lăsăm la dospit 1 oră.

După ce aluatul a crescut, îl aşezăm pe masa de lucru şi îl tăiem în bucăţi egale. Depinde câte pâini vreţi să faceţi, mai mici sau mai mari. Facem forma dorită apoi o aşezăm în tava cu hârtie de copt şi crestăm din loc în loc, ungem cu ou şi apoi presărăm macul sau susanul.

Lăsăm la cuptor 35-40 minute la treapta 3.

Poftă bună!!!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
1 pozitiile de amor pe care femeile le iubesc ucew jpg jpeg
zodiac sign 2532970 960 720 jpg
peste pixabay jpg
pasca sorin bontea jpg
horoscop webp
omleta pexels jpg
familie la masa de sarbatori jpg
horoscop shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net