Prăjitură cu mere - Dana Szocs

Ultima actualizare:

    Prăjitură cu mere și bezea
Prăjitură cu mere și bezea

Ingrediente blat: 

4 gălbenuşuri,

10 linguri ulei,

10 linguri lapte,

10 linguri zahăr,

12 linguri făină,

1 plic de praf de copt cu şofran,

esenţă de vanilie.

Pentru umplutură: 

5 mere,

3 piersici,

o mână de stafide,

zahăr după gust,

scorţişoară.

Pentru bezea:

4 albuşuri, 8 linguri de zahăr.

Preparare

Gălbenuşurile le-am frecat bine cu zahărul până şi-au dublat volumul, apoi am adăugat (amestecând continuu) uleiul, laptele şi la urmă făina amestecată cu praful de copt. Aluatul l-am pus într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi l-am băgat la cuptor 10 minute. Merele şi piersicile le-am decojit şi le-am tăiat foarte fin (se pot da şi pe răzătoare dacă doriţi), stafidele le-am înmuiat puţin în apă cu ceva timp înainte, apoi toate fructele împreună cu zahărul le-am pus pe foc şi le-am lăsat până a scăzut sucul lăsat de ele. La sfârşit am adăugat scorţişoara şi am lăsat apoi umplutura să se răcească puţin. Aluatul nu l-am lăsat la cuptor decât 10 minute, l-am scos apoi şi am pus fructele peste el. Albuşurile le-am bătut spumă tare împreună cu zahărul şi am pus şi bezeaua peste fructe şi am băgat tava din nou la cuptor până când bezeaua s-a rumenit frumos.

image
image
image
image
image
image
1 sarmale de post jpg jpeg
Cum să ți îmbunătățești abilitățile de ascultare în limba engleză  png
horoscop zilnic 15 aprilie jpg
riduri jpg
citate celebre despre bucurie si fericire 1024x576 jpg
dormitor jpg
emoji fericire zambet unsplash jpg
horoscop
image
actualitate.net
image
actualitate.net