O reţetă gustoasă pe zi: Prune la borcan

Ultima actualizare:

    Prune la cuptor
Prune la cuptor

Ingrediente

3 kg prune

2,5 l apă

600 g zahăr

6 cuişoare (sau scorţişoară)

Preparare

 Cureţi prunele de codiţe, le speli bine, le rupi în două şi le scoţi sâmburii. Într-o oală pui apa, zahărul şi cuişoarele (sau scorţişoară) la fiert. Când siropul clocoteşte, pui prunele şi le laşi 2-3 minute. Scoţi prunele din sirop şi-l mai laşi să fiarbă 10 minute. Între timp, aşezi fructele în borcane fără să presezi, lăsând un spaţiu până la gura acestora. Iei siropul de pe foc, îl laşi 5 minute şi, după aceea, îl torni în borcane. Înfiletezi capacele foarte bine, aşezi borcanele într-un vas şi le acoperi cu un prosop gros. Umbli la ele a doua zi, când le iei şi le aşezi în cămară.

image
image
image
image
image
image
riduri jpg
citate celebre despre bucurie si fericire 1024x576 jpg
dormitor jpg
emoji fericire zambet unsplash jpg
horoscop
Cea mai nesuferita zodie din 2023, sursă foto: Canva
click jpg
horoscop jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net