O reţetă gustoasă pe zi: Cremșnit pătrat

Ultima actualizare:

    Cremşnit pătrat
Cremşnit pătrat

Ingrediente

Pentru aluatul foietaj

250 g făină

100 ml apă

1 praf de sare

100 g unt

Pentru umplutură

500 g brânză de vaci bine scursă

175 g zahăr

3 linguri smântână

4 ouă

50 g făină

2 pacheţele zahăr vanilat

2 linguri zeamă de lămâie

coajă de lămâie rasă

300 g boabe de struguri

Preparare

Cerne făina pe planşetă împreună cu sarea, fă un gol în mijlocul ei, în care torni câte puţină apă. Amestecă cu degetele, până ce obţii un aluat neted, elastic şi ferm. Întinde aluatul cu ruloul pe planşetă, sub forma unui pătrat de 2 cm grosime, pe care aşezi untul tăiat cubuleţe. Împătureşte cele patru colţuri ale aluatului sub formă de plic, acoperind untul, apoi lasă-l la rece 10 minute. Întinde din nou aluatul într-o foaie mai subţire, având grijă să nu iasă untul.Separat, mixează brânza cu zahărul şi cu zahărul vanilat, adaugă gălbenuşurile pe rând, smântâna, coaja rasă şi zeama de la o lămâie şi făina. Amestecă bine, până ce se omogenizează. La sfârşit, adaugă albuşurile bătute spumă tare şi încorporează uşor boabele de struguri fără seminţe.Împarte aluatul în două, întinde fiecare bucată într-o foaie de mărimea tăvii în care vrei să faci prăjitura.Aşază prima foaie pe fundul tăvii neunse, adaugă umplutura şi acoperă cu cea de-a doua foaie de aluat. Cu ajutorul unui cuţit foarte bine ascuţit, cu lama udă, porţionează prăjitura, apoi introdu tava pentru aproximativ 35 de minute în cuptorul care a fost bine încălzit înainte.

image
image
image
image
image
image
1 sarmale de post jpg jpeg
Cum să ți îmbunătățești abilitățile de ascultare în limba engleză  png
horoscop zilnic 15 aprilie jpg
riduri jpg
citate celebre despre bucurie si fericire 1024x576 jpg
dormitor jpg
emoji fericire zambet unsplash jpg
horoscop
image
actualitate.net
image
actualitate.net