Soluții contra punctelor negre

Ultima actualizare:

     Soluţii contra punctelor negre  Albuşul „strânge“ temporar porii, reducând astfel şansele apariţiei viitoarelor puncte negre.www.clicksanatate.ro
Soluţii contra punctelor negre Albuşul „strânge“ temporar porii, reducând astfel şansele apariţiei viitoarelor puncte negre.www.clicksanatate.ro

Apar îndeosebi pe frunte, nas și bărbie și sunt inestetice, mai ales în cazul tenului foarte deschis, pentru că nu pot fi acoperite cu fond de ten și corector. Întrucât odată cu trecerea timpului punctele negre sunt mult mai greu de scos, ia măsuri din vreme.

Punctele negre nu sunt altceva decât pori dilatați plini cu sebum. La contactul cu aerul, sebumul se oxidează, rezultând o culoare închisă. Ele se dezvoltă mai ales atunci când pielea produce mult sebum. Glandele sebacee se întâlnesc pe toată suprafața pielii, în special pe frunte și bărbie, exceptând palmele și tălpile.

Aplică o mască eficientă cu albuș

Albușul „strânge“ temporar porii, reducând astfel șansele apariției viitoarelor puncte negre și le elimină pe cele actuale. Sparge un ou și separă gălbenușul de albuș, iar pe acesta din urmă bate-l spumă. Există 2 variante prin care poți să-l aplici. Prima constă în întinderea unei părți din el pe toată fața curată și uscată. Apoi, acoperă tenul cu un șervețel. Când albușul s-a uscat, aplică restul de albuș, peste care întinde un alt șervețel. Îndepărtează șervețelele după aproximativ 20 de minute și clătește cu apă călduță. Cea de-a doua variantă presupune aplicarea albușului în 3-5 straturi, având grijă ca ele să se usuce foarte bine între aplicații. Se înlătură cu apă călduță.  

Tratament cu miere și lapte

Mierea are proprietăți antibacteriene, iar acidul lactic din lapte menține pielea catifelată și elastică. Amestecă 1 lingură de miere cu 1 linguriță de lapte. Încălzește preparatul 5-10 secunde în cuptorul cu microunde, după care omogenizează bine ingredientele. Când s-a mai răcit, aplică mixtura în strat subțire peste zona cu puncte negre și apoi acoper-o cu o pânză de bumbac. Așteaptă cel puțin 20 de minute înainte să îndepărtezi masca. Clătește cu apă rece și aplică o cremă hidratantă.

Folosește zeamă de lămâie

Vitamina C din zeama de lămâie este un antioxidant care ajută la stimularea producției de colagen. Acid citric îndepărtează natural impuritățile și celulele moarte ale pielii. Lichidul este, de asemenea, utilizat în tratamentul acneei, ceea ce-l face eficient în estomparea punctelor negre.

Dacă ai pielea sensibilă, diluează zeama cu apă mai întâi. Curăță bine fața, apoi tamponează cu un prososp curat. Stoarce o lămâie, îmbibă o dischetă demachiantă în zeama obținută și întinde soluția pe zona cu probleme, de 3-4 ori pe săptămână, înainte de culcare. Dimineața, clătește fața cu apă călduță și hidratează-te.

Dă rezultate și următoarea metodă: taie în jumătate o lămâie bine coaptă și pune puțină miere pe una dintre jumătăți. Fricționează prin mișcări circulare zona cu probleme cu această jumătate de lămâie. După aproximativ 10 minute, clătește-te cu apă călduță. Mai poți amesteca zeamă de lămâie cu apă de trandafiri sau cu lapte și utiliza soluția ca demachiant facial. Folosește-l zi de zi, până când petele negre dispar.

Află pe clicksanatate.ro ce alte trucuri poți folosi pentru a scăpa de punctele negre!

Uite ce riști dacă mănânci la birou sau în pat! VIDEO

Problemele ficatului pot avea cauze psihologice

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Infidelitate jpg
barfe jpeg
esoteric 652642 1280 jpg
image png
semineu dim jpg
1 pozitiile de amor pe care femeile le iubesc ucew jpg jpeg
zodiac sign 2532970 960 720 jpg
peste pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net