Începe grădiniţa. Aşa îl pregăteşti pe "bobocel"!

Ultima actualizare:
Ce mai poţi citi în Click! Sănătate de septembrie: Aspirina, trucul neştiut
Ce mai poţi citi în Click! Sănătate de septembrie: Aspirina, trucul neştiut

Începerea grădiniţei este o perioadă plină de emoţie pentru toată familia. Află din numărul de septembrie al revistei Click! Sănătate cum îl poţi ajuta pe copil să facă faţă noii situaţii!

Chiar şi cu jumătate de an înainte de începerea grădiniţei este indicat să-i poveşteşti copilului despre noua etapă şi tot ceea ce ea presupune. Astfel, el se va obişnui din timp cu schimbările care apar odată cu grădiniţa şi va reuşi să se adapteze mai rapid.

„Dacă discuţi cu cel mic despre noul program - de la trezitul de dimineaţă, pregătirea pentru plecare, drumul parcurs împreună, activităţile educative şi până la aducerea lui acasă – el va înţelege că se află într-un mediu sigur, adaptat nevoilor lui, în care se va juca şi va învăţa lucruri distractive alături de alţi copii“, explică Livia Căciuloiu, psiholog la Centrul PsihoMedeor, Bucureşti.

Indicat este să purtăm aceste discuţii într-un cadru relaxat. Încurajează-l să pună întrebări despre grădiniţă şi explică-i cu calm, ce presupune fiecare pas în parte.

Îl mai poţi ajuta pe micuţ să se acomodeze cu noile schimbări şi dacă îi introduci treptat în rutina zilnică activităţi educative şi distractive. Printre acestea se numără coloratul, cititul, învăţarea de poezii şi rime, pe care le va „pune în practică“ şi la grădiniţă. Astfel, el va ajunge să cunoască aceste lucruri şi chiar le va privi cu entuziasm. „Este bine ca părinţii să-i ofere copilului ocazia de a experimenta noi relaţii, mai ales că îl vor ajuta să fie mai sigur pe el într-un colectiv de copii“, recomandă psihologul Livia Căciuloiu.

Cum hranesti corect copilul
Cum hranesti corect copilul

4 sfaturi să-l hrăneşti corect


    Cum hranesti corect copilul
Cum hranesti corect copilul
  • Prepară-i un mic dejun consistent – e la vârsta la care nu trebuie să sară peste masă. Asigură-i dimineaţa necesarul nutritiv (cereale, iaurt, lapte, fructe şi ouă)
  • Redu-i aportul de calorii lichide – înlocuieşte sucurile carbogazificate cu apă sau suc de fructe natural. Zahărul din sucurile din comerţ este extrem de periculos pentru copilul tău aflat în plină creştere
  • Ademeneşte-l cu salate şi fructe – fructele şi legumele sunt bogate în vitamine A, C, fibre, antioxidanţi şi potasiu. Aveţi grijă să nu îi lipsească din meniu merele, murele, bananele, morcovii şi perele.
  • Prepară o cină sănătoasă. Găteşte broccoli fiert, pastă de spanac, orez şi fierbe alături carne de pui sau de peşte. Nu uita salata de varză sau murături!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
omleta pexels jpg
familie la masa de sarbatori jpg
horoscop shutterstock jpg
femeie fericită singura jpg
horoscop zilnic 15 aprilie jpg
sarmale freepik jpg
coafura1 jpg
Nuante de par in tendinte la finalul lui 2022  Sursa foto shutterstock 523630864 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net