7 sfaturi ca să-ţi pregăteşti maşina pentru vacanţă

Ultima actualizare:

    Pentru o vacanţă reuşită, ai grijă ca maşina ta să nu-ţi facă surprize neplăcute la drum!
Pentru o vacanţă reuşită, ai grijă ca maşina ta să nu-ţi facă surprize neplăcute la drum!

Te pregăteşti de concediu? Unii dintre noi  vor pleca la munte, alţii la mare, alţii îşi vor vizita rudele sau prietenii călătorind în alte oraşe. Pentru aceste drumeţii lungi, maşina necesită şi ea pregătiri suplimentare. Uite la ce anume trebuie să fim atenţi când plecăm cu maşina în vacanţă!

1. Atenţie la presiunea anvelopelor

Priomul lucru pe care trebuie să-l verifici înainte de plecare este presiunea anvelopelor. O anvelopă mai puţin umflată decât specifică producătorul duce la un consum mult mai mare de combustbil. De asemenea, anvelopele prea umflate se deteriorează inegal ducând iarăşi la un consum sporit. Verifică modul în care sunt echilibrate roţile şi gradul de uzură al pneurilor.

2. Verifică frânele şi suspensiile

Pentru un drum fără riscuri, este recomandat să verifici într-un service auto autorizat frânele şi suspensiile. Dacă este cazul, schimbă lichidul de frână sau plăcuţele. Nu te aventura la drum dacă nu ai maşina pusă la punct! 

3. Verifică nivelul lichidelor

Tot la service se verifică nivelul lichidelor: cel de răcire, de frână, lichidul de servodirecţie şi cel al ştergătoarelor de parbriz. Pentru această operaţiune, Şama Service percepe un preţ de 25 de lei. Dacă proprietarul maşinii doreşte să înlocuiască lichide, preţul poate creşte până la 50 de lei.

4. Cât de uzat este filtrul de habitaclu?

Filtrul din habitaclu introduce aerul în maşină. Dacă este uzat, la drum lung interiorul maşinii va fi plin de praf iar pasagerii vor fi obligaţi să respire aer viciat. Dacă filtrul este uzat, trebuie schimbat.

5. Nu încărca maşina suplimentar!

De obicei, când plecăm în concediu încărcăm foarte mult maşina. Luăm cu noi geamantane, valize, grătare, cortul, scaune pliante, umbreele de soare etc. Cu cât este mai încărcată, cu atât maşina ta va consuma mai multă benzină şi va fi mai greoaie. Încearcă să renunţi la anumite obiecte de care este posibil să nu ai nevoie şi ia cu tine doar strictul necesar.

6. Foloseşte inteligent aerul condiţionat

Fie că foloseşti arul condiţionat, fie că dai drumul la geamuri, maşina va consuma mai mult decât în mod obişnuit. Învaţă să-ţi răcoreşti maşina inteligent. Astfel, când eşti în oraş şi stai la stop sau eşti prins în coloană, poţi aerisi inteiorul dând drumul la geamuri. Dacă mergi cu viteză, la drum lung, este recomandat aerul condiţionat. Sub nici o formă nu deschide geamurile în timp ce foloseşti aerul condiţionat!

7. Alege drumul cel mai scurt

Un drum scurt presupune un consum mai mic. Evită să ocoleşti inutil! Când pleci de acasă trebuie să cunoşti deja ruta cea mai scurtă către locul în care vrei să ajungi. În felul acesta vei evita plimbările inutile şi consumul de carburant. Este de recomandat să ai la îndemână o hartă rutieră.

image
image
image
image
image
image
Cutremur in Turcia FOTO Profimedia jpg
Israel atacă Iranul FOTO IRGC via CNN jpg
mihaela bilic instagram jpg
436310903 6801597473275047 2085105743623441656 n jpg
ceapa verde adobesotck jpg
image png
bani  foto   Shutterstock jpg
Masina de spalat rufe jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net