A treia victimă celebră făcută de Marius Copil în ATP

Ultima actualizare:

    Marius Copil
Marius Copil

Marius Copil a fost omul zilei la Metz. Clasat pe locul 86 în ATP, românul l-a învins în turul secund, cu scorul de 7-6, 7-6, pe al 22-lea jucător al lumii, francezul Lucas Pouille. Nu este, însă, prima victorie mare obţinută de arădean de-a lungul carierei.

Cunoscut ca un jucător cu un serviciu ca din tun, Marius Copil a făcut câteva victime celebre în circuitul profesionist înainte de a-i fi „naş” lui Lucas Puoille. Intrat anul acesta în echipa lui Ion Ţiriac, fiind manageriat de firma omului de afaceri, francezul nu a putut face faţă serviciilor lui Marius, care s-a impus într-o oră şi 45 de minute. Surpriza a fost cu atât mai mare cu cât victoria a fost obţinută în faţa suporterilor francezului, la Metz, în optimile de finală ale turneului.

Dar Pouille nu e cel mai important nume învins de-a lungul timpului de Copil, el având şi două succese în faţa unor jucători din Top 20.

Cel mai cunoscut este croatul Marin Cilic, care în octombrie 2012, pe când era al 13-lea jucător al lumii, a fost bătut de român cu scorul de 3-6, 7-6, 6-4 în primul tur al turneului de la Beijing.

A doua cea mai importantă victimă din punct de vedere al clasamentului este francezul Gilles Simon, multiplul campion de la Bucureşti. Copil l-a învins cu 7-5, 6-3 în 2014, în optimile de finală ale turneului de la Sydney, atunci când Simon era al 14-lea jucător al lumii.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net