Sorana Cîrstea: «O oră stau cu gheaţă pe umăr»

Ultima actualizare:

    Sorana joacă la  noapte cu Navarro
Sorana joacă la noapte cu Navarro

Sorana Cîrstea, numărul 78 WTA, a trecut uşor în primul tur de rusoaica Irina Kromaceva, scor 6-2, 6-1, revenind cu succes la un turneu de Grand Slam. La discuţia pe care a avut-o cu reporterul Adevărul după meci, Sorana a venit ţinând o pungă mare de gheaţă, sub hanorac, pe umărul drept şi a povestit ce trebuie să facă pentru a mai juca tenis.

”După fiecare şedinţă de pregătire sau meci ţin gheaţă la umăr şi fac exerciţii, cam o oră. Apoi, încă o oră fac tratament fizioterapeutic. Am stat un an şi jumătate departe de teren şi ştiu că singura mea şansă de a mai juca tenis este aceea de a mă ţine de acest tratament”, a povestit Sorana.

Ea a mărturisit că tot ce i s-a întâmplat în ultimii ani a fost o lecţie de viaţă. ”Acum pur şi simplu mă bucur că pot juca tenis. Nu mai am nici o aşteptare, vreau doar să pot juca. Eram la un Grand Slam şi dacă treceam un tur ziceam aaa, doar un tur... Acum mă bucur ca un copil de orice succes. Când am venit la Melbourne radiam de fericire, chiar m-a întrebat antrenorul ce am. Anul trecut am lipsit, eram în Brazilia la nişte turnee ITf şi aproape că plângeam. E foarte dificil pentru un sportiv să accepţi momentul în care corpul nu te ajută să-ţi îndeplineşti un obiectiv”, a mai spus Cîrstea.

Românca va juca luni noaptea în turul doi cu tenismena din Spania, Carla Suarez Navarro, cap de serie numărul 10 şi poziţia 12 în ierarhia mondială. Suarez Navarro a învins-o, în runda inaugurală, cu 6-2, 6-2, pe slovaca Jana Cepelova. Sorana şi Carla s-au mai întâlnit de patru ori în carieră, românca impunându-se de trei ori. 

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net