Sorana Cîrstea e în optimile de finală de la Australian Open!

Ultima actualizare:

    Sorana Cîrstea
Sorana Cîrstea

Jucătoarea de tenis Sorana Cîrstea, locul 78 WTA, s-a calificat azi în optimile de finală ale Australian Open, cea mai bună performanţă a sa la competiţia de la Melbourne. De asemenea, Sorana a reuşit după opt ani să ajungă în optimile unui turneu de Grand Slam, precedentul succes fiind la Roland Garros 2009, când a atins sferturile concursului.

Sorana Cîrstea s-a calificat în premieră în optimile de finală de la Australian Open, după ce a trecut în două seturi de jucătoarea americană Alison Riske (locul 42 WTA), scor 6-2, 7-6.

Partida a durat o oră şi jumătate şi s-a desfăşurat pe terneul doi de la Melbourne, acolo unde românca a fost susţinută de câţiva compatrioţi, dar şi de o mână de suporteri germani şi englezi, care au decis să fie alături de Sorana.

Sorana Cîrstea, locul 78 WTA, este la cea mai bună performanţă a carierei la Australian Open, şi, după acest parcurs, va urca vertiginos în clasament. Cu prezenţa în optimi, ea şi-a asigurat 240 de puncte, dar şi un premiu de 220.000 de dolari australieni, aproximativ 165.000 de dolari americani.

Sorana Cîrstea va juca în optimile de finală cu învingătoarea dintre Garbine Muguruza, locul 7 WTA, şi letona Anastasika Sevastova, locul 33 WTA, partidă care are loc tot azi.

Secretele Soranei:

De-a lungul carierei a fost chinuită de accidentări la umăr – în cea mai mare parte - şi la picior (şi-a rupt degetul mare de la dreptul).

A renunţat la antrenorii străini. A fost pregătită de argentinianul Juan Pablo Guzman, dar a revenit la tehnicienii români. E antrenată de Marius Comănescu, iar în echipă sunt doar compatrioţi, iar acest lucru se vede în ultimele rezultate.

În august 2013 ajungea pe locul 21 în lume şi a înţeles că pentru a reveni în Top trebuie să câştige mai întâi încredere şi puncte la turneele mici, aşa că a jucat trei turnee de 25.000 de dolari, acolo unde a câştigat un titlu (Bertioga), a jucat o finală (Guaruja) şi o semifinală (Sao Paulo).

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Anca Ababneh Dumitrovici  jpg
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net