Simona Halep poate deveni numărul 1 mondial

Ultima actualizare:

    Românca trebuie  să câştige Roland  Garros pentru  a profita la maximum  de eliminarea încă  din primul tur a  liderului WTA
Românca trebuie să câştige Roland Garros pentru a profita la maximum de eliminarea încă din primul tur a liderului WTA

Angelique Kerber a început French Open ca favorită principală la câştigarea trofeului şi implicit de a-şi continua supremaţia în circuit. Rusoaica Ekaterina Makarova a furnizat însă bomba, învingând-o ieri pe nemţoaică, scor 6-2, 6-2, şi lupta la vârf s-a deschis!

Germanca în vârstă de 29 de ani a dominat circuitul feminin în 2016, când şi-a adjudecat două turnee de mare şlem din patru posibile. Aceasta s-a culcat însă pe o ureche după victoriile de la Australian Open şi US Open, care au făcut-o lider mondial în clasamentul WTA, şi în acest an a fost de nerecunoscut. A pierdut prematur în mai toate competiţiile majore, dar a rămas totuşi pe locul 1 beneficiind de absenţa Serenei Williams şi de inconstanţa celorlalte jucătoare din top 10.

La Roland Garros a mai comis-o însă o dată, în chiar runda inaugurală, Ekaterina Makarova măturând pe jos cu Kerber, care a jucat fără vlagă şi fără orizont. De această dată, Simona Halep o poate face să plătească sump! Românca va avea de azi 5.560 de puncte, WTA scăzându-i zestrea pentru acel tur 4 realizat anul trecut, când a fost eliminată de Samantha Stosur. Astfel, Halep este la doar 1.500 de puncte de locul 1 şi cu cele 2.000 pe care le-ar lua în cazul unei victorii la Paris ar devenit numărul 1 mondial pentru prima dată în carieră. 

Constănţeanca era programată să debuteze la French Open azi, dar se pare că meciul ei cu cehoaica Julia Cepelova ar putea fi amânat pentru mâine. 

Begu, Niculescu, Cîrstea, Ţig şi Ana Bogdan aşteaptă de asemenea programul din partea oficialilor, nici ele neştiind clar dacă vor intra în focuri la Paris azi sau mâine.

Copil, învins la debut la Roland-Garros 

simeon stalpnicul png

Marius Copil a fost singurul român calificat pe tabloul masculin de la Roland Garros, dar arădeanul venit din calificări n-a putut trece de runda inaugurală. 

Spaniolul Albert Ramos-Vinolas, locul 20 ATP şi un specialist al zgurei, nu i-a dat şanse decât într-un prim set adjduecat de român la tie-break cu 9-7. 

Au urmat apoi trei manşe la discreţia ibericului şi câştigate de acesta clar, 6-1, 6-4, 6-2. Copil, proaspăt intrat în top 100, ţinteşte acum rezultate mai bune pe suprafeţe mai rapide.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net