Pericolul vine de la Londra. România va întâlni Marea Britanie în Fed Cup

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Norocul nu a surâs deloc echipei României la tragerea la sorţi a barajului pentru Grupa Mondială II a Fed Cup. Sorţii ne-au repartizat cea mai dificilă adversară de pe lista potenţialelor rivale, Marea Britanie, singura care are o jucătoare din Top 10 mondial.

Învinsă de Belgia, acasă, cu scorul de 3-1, echipa de Fed Cup a României este nevoită să joace un meci decisiv pentru menţinerea în Grupa Mondială II.

Conform tragerii la sorţi, adversara echipei noastre în partida care va avea loc în zilele de 22 şi 23 aprilie, va fi Marea Britanie, adică cea mai dificilă adversară din câte li se putea repartiza ”tricolorelor”. Dintre cele patru posibile adversare pe care România le putea primi ieri, la tragerea la sorţi a barajului, britanicele formau singura echipă care avea în componenţă o jucătoare de Top 20. Este vorba de Johanna Konta, actualul număr 10 WTA. Cum echipa noastră va fi condusă din teren de Simona Halep, numărul 4 mondial, vom avea o confruntare de excepţie, demnă de o finală a unui turneu profesionist. Şi mai interesant este că Johanna Konta este antrenată acum de belgianul Wim Fissette, tehnicianul cu care Simona Halep a ajuns în singura finală de Grand Slam din carieră, la Roland Garros. Pentru a ajunge în baraj, Marea Britanie a trecut prin purgatoriul meciurilor din Grupa I a zonei Euro-Africane, învingând în partida decisivă, cu scorul de 2-1, formaţia Croaţiei.

Singura parte bună a tragerii la sorţi efectuate marți, 14 februarie, este că întâlnirea se va disputa în România. Având în vedere profilul jucătoarelor britanice, e de aşteptat ca Federaţia Română de Tenis să decidă ca meciul să fie organizat pe zgură, pe un teren amenajat la Bucureşti sau în alt oraş. Cum terenul central de la Arenele BNR nu are încă avizul ISU, suprafaţa de joc poate fi construită în orice oraş al ţării, căci e de aşteptat ca întâlnirea să se dispute în aer liber. Oricum, conform tradiţiei, înainte de a se lua o decizie, federalii se vor consulta cu tenismenele noastre, care vor spune pe ce suprafaţă preferă să întâlnească Marea Britanie.

Ilie Năstase: «Avem prima şansă»

simeon stalpnicul png

Căpitanul nejucător al echipei noastre, Ilie Năstase, spune că, în ciuda adversarului dificil, prima şansă aparţine României: ”Este bine pentru noi că jucăm acasă, dar puteam să întâlnim şi adversare mai accesibile. Marea Britanie este un adversar dificil, au o jucătoare de Top 10, dar eu sunt convins că în România, cu toate fetele sănătoase şi apte de joc, noi avem prima şansă. Dar, repet, nu va fi uşor”, a declarat ”Nasty”.

Echipa României

Simona Halep – 4 WTA

Irina Begu – 28 WTA

Monica Niculescu – 39 WTA

Sorana Cîrstea – 61 WTA

Echipa Marii Britanii

Johanna Konta – 10 WTA

Heather Watson – 72 WTA

Naomi Brady – 103 WTA

Laura Robson – 209 WTA

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net