Partenere din întâmplare, campioane cu valoare

Ultima actualizare:

    Monica Niculescu şi Sania Mirza, noile campioane de la New HavenFotografii: Guliver/ GettyImages
Monica Niculescu şi Sania Mirza, noile campioane de la New HavenFotografii: Guliver/ GettyImages

Monica Niculescu a devenit o specialistă a probei de dublu. A cucerit al treilea titlu de dublu în acest an şi va urca, de azi, pe locul 15 în lume.

Monica Niculescu a şocat pe toată lumea când a anunţat că va face pereche la turneul WTA de la New Haven cu liderul clasamentului mondial de dublu, indianca Sania Mirza, cea care tocmai se despărţise de Martina Hingis. Iar rezultatul s-a văzut, cele două cucerind titlul, după ce au învins în finală, cu scorul de 7-5, 6-4, perechea Katerina Bondarenko/ Chia-Jung Chuang. 

Culmea e că Monica şi Sania, chiar dacă sunt prietene vechi, de peste 6 ani, au ajuns acum să facă pereche din întâmplare. Iar „vinovată” de acest lucru e românca: „Am întrebat-o pe Sania la Cincinnati, m-am gândit că poate vrea să jucăm aici. Am fost încântată când a spus că vrea. Sunt fericită că am întrebat-o, mai ales că am câştigat”, a declarat  Monica Niculescu. Ea a fost confirmată şi de Sania Mirza, care a spus: „Ne cunoaştem de mult timp, nu aveam de gând să joc în această săptămână, dar când Monica m-a întrebat, m-am gândit că putem câştiga”. 

Numai că acest parteneriat a fost doar unul temporar. La US Open ele vor juca alături de alte partenere: Monica împreună cu americanca Vania King, iar Mirza alături de cehoaica Barbora Strycova.

Pentru Monica Niculescu, victoria de sâmbătă seară a fost cea de-a şaptea din carieră şi a treia din acest an, după cele de la Shenzhen şi Washington. Ea a mai jucat, de asemenea, 13 finale WTA de dublu. În urma victoriei de la New Haven, Monica va urca de azi un loc în clasamentul mondial de dublu, urmând să ocupe poziţia a 15-a, cea mai bună din carieră.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
spital judetean suceava
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net