Monica Niculescu, arma secretă a României

Ultima actualizare:

    Românca a reuşit una dintre cele mai mari surprize ale acestei ediţiiFoto Click!
Românca a reuşit una dintre cele mai mari surprize ale acestei ediţiiFoto Click!

Partida dintre România şi Belgia, din primul tur al Grupei Mondiale II a Fed Cup, seamănă foarte mult cu un meci de şah.

Primii au mutat românii, titularizând-o pe Monica Niculescu în locul liderului echipei, Irina Begu. A doua jucătoare de simplu este cea mai în formă româncă, Sorana Cîrstea. Click! vă explică de ce nominalizarea Monicăi ar putea fi mutarea câştigătoare. Meciurile vor avea loc sâmbătă şi duminică, de la ora 13.00, la sala Polivalentă din Bucureşti şi vor fi televizate la Dolce Sport şi Digi Sport.


    Fetele din echipa de Fed Cup, alături  de Ilie Năstase, căpitanul-nejucător
Fetele din echipa de Fed Cup, alături de Ilie Năstase, căpitanul-nejucător

1. Monica Niculescu a jucat cel mai mult şi mai bine contra belgiencelor

Clasată pe locul 36 în clasamentul mondial, Monica este românca ”abonată” la întâlnirile cu belgiencele. Cu Kirsten Flipkens, jucătoarea pe care o va întâlni sâmbătă, de la ora 13.00, în deschiderea meciului România – Belgia, a jucat şi în acest an, învingând-o la Hobart. De asemenea, a învins-o şi în penultima confruntare directă, în toamna trecută, în Luxemburg, pe o suprafaţă similară cu cea din sala Polivalentă. ”Ştiu că are stilul ca al meu. Va fi un meci interesant, captivant. Mie îmi place în sală. Să vedem dacă sâmbătă o să-mi mai placă. Am jucat cu ele, ştiu la ce să mă aştept. Flipkens pune presiune, joacă dificil, cu reverul, scurte, trebuie să fii foarte atentă”, a declarat Niculescu. La polul opus, Irina Begu nu a jucat niciodată contra belgiencelor.

2. Are cea mai mare experienţă din echipă

Niculescu a disputat 47 de meciuri până acum în Fed Cup şi este la doar o victorie de recordul de 20 de succese obţinute în această competiţie de liderul româncelor, Ruxandra Dragomir. Într-o astfel de competiţie, experienţa poate fi decisivă, emoţiile fiind cu totul altele atunci când joci pentru ţara ta decât atunci când concurezi în concursurile WTA. La polul opus, Irina Begu a pierdut ultimele trei meciuri disputate pe teren propriu în Fed Cup.

3. A repetat încă de marţi tactica pentru simplu

Chiar dacă, în mod oficial, nominalizarea Monicăi Niculescu ca număr 1 în echipa noastră în defavoarea Irinei Begu s-a făcut joi seară, de fapt lucrurile erau gândite astfel de la începutul săptămânii. Iar acest lucru s-a văzut cel mai bine la antrenamentul de marţi dimineaţă. Atunci, Monica Niculescu s-a pregătit alături de Patricia Ţig şi de sparring-partnerul William Birău, iar temele de lucru vizau exclusiv pregătirea stilului de joc contra liderului echipei Belgiei, Yanina Wickmayer. Acum, scorul întâlnirilor directe dintre ele este de 2-2. 

Au strălucit la dineul oficial


    Irina, Patricia, Monica,  Alina și Sorana într-o ipostază rară
Irina, Patricia, Monica, Alina și Sorana într-o ipostază rară

În mod tradiţional, seara de joi din săptămâna unei confruntări din Fed Cup este dedicată dineului oficial, în care viitoarele adversare petrec câteva ore agreabile împreună. Totul se petrece la un restaurant și, evident, ținuta este una de gală. Fetele noastre nu au rămas nici de data aceasta mai prejos. Îmbrăcate în rochițe de culoare indigo, româncele au atras toate privirile. 

Begu și Țig, anunțate la dublu


    Begu și Țig nu au mai jucat niciodată  împreună
Begu și Țig nu au mai jucat niciodată împreună

Staff-ul echipei României a decis să nominalizeze ca echipă de dublu pentru meciul cu Belgia o formulă inedită: Irina Begu și Patricia Țig. Cele două nu au mai jucat niciodată împreună și mai mult ca sigur nu o vor face nici duminică, atunci când e programat dublul. Dacă va fi nevoie de un punct, echipa noastră va fi compusă din Monica Niculescu și Irina Begu. La fel au procedat și belgienii, care le-au nominalizat pe debutantele Elise Mertens și Marina Zanevska. De fapt, dacă se va ajunge la un meci decisiv, adversarii noștri vor trimite în teren cuplul Flipkens/ Wickmayer. Meciurile de simplu de vineri vor fi: Niculescu – Flipkens și Cîrstea – Wickmayer. Duminică vor avea loc partidele: Niculescu – Wickmayer și Cîrstea – Flipkens. Dacă va mai fi nevoie, se va juca și meciul de dublu. În ambele zile, prima partidă va începe la ora 13.00. Toate confruntările vor fi în direct la Dolce Sport și Digi Sport.


    Tabloul meciurilor din  întâlnirea România-Belgia
Tabloul meciurilor din întâlnirea România-Belgia

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tractorul brasov jpg
image
image
image
image
image
image
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Rafael Nadal (EPA) jpg
Dinamo Poli Iasi (Sportpictures) jpg
Dan Petrescu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net