Halep vrea să rămână însărcinată şi refuză Olimpiada de frica virusului Zika

Ultima actualizare:

    Tenismenei în vârstă de 24 de ani îi plac mult copiii şi se pare că îşi doreşte şi unul al ei în viitorul apropiatFoto Click!
Tenismenei în vârstă de 24 de ani îi plac mult copiii şi se pare că îşi doreşte şi unul al ei în viitorul apropiatFoto Click!

Simona Halep e cea mai bună jucătoare româncă de tenis a momentului, actualul număr 5 mondial trecând chiar ieri în turul al doilea al turneului pe iarbă de la Wimbledon. Tot ea reprezenta şi principala noastră speranţă pentru o medalie la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, din această vară, doar totul se poate da peste cap.

Se pare că Simona Halep, 24 de ani, îşi doreşte un copil în perioada următoare şi se teme să meargă în Brazilia din cauza virusului Zika, produs de muşcătura unei anumite specii locale de ţânţar. Aceasta produce malformaţii şi tulburări neurologicie şi congenitale grave bebeluşilor, chiar dacă sunt încă în burta mămicii. Mai mult, se pare că boala se poate activa şi în timp,  dacă o femeie e muşcată acum şi rămâne însărcinată ulterior. Astfel, Simona Halep nu vrea să se expună acestui risc şi spune că va lua o decizie cu privire la participarea ei la Olimpiada de la Rio în perioada următoare, după o discuţie aprofundată cu medicii.

"Trebuie să mă informez foarte bine în legătură cu acest virus. Am întrebat mai mulţi medici despre Zika şi voi mai vorbi cu medicii despre acest subiect după ce se încheie Wimbledon-ul. Am aflat că şi dacă nu eşti însărcinată în momentul în care eşti infectată cu virusul acesta se poate activa atunci când rămâi însărcinată. Sunt extrem de îngrijorată. Vreau să merg la Rio, dar mai întâi trebuie să mă asigur că totul este în regulă acolo şi că nu voi avea probleme. Sănătatea mea este cea mai importantă, virusul este periculos pentru femei, mai mulţi sportivi s-au retras de la Rio tocmai din acest motiv. Deocamdată nu pot spune nimic, este o dilemă reală pentru mine pentru că în joc este sănătatea mea. Mă voi hotărî dacă merg la Jocurile Olimpice după acest turneu (n. red. Wimbledon). Jocurile Olimpice sunt importante pentru România, dar sănătatea mea este mai importantă. Trebuie să am grijă de corpul meu", a declarat Simona Halep într-un interviu acordat ieri agenţiei Reuters.

În acest moment nu este cunoscută o relaţie stabilă a Simonei Halep şi nici nu se ştia nimic despre planurile imediate ale tenismenei de a deveni mămică. E posibil însă ca acest obiectiv să nu fie totuşi unul urgent, ci Halep să se pună la adăpost pentru acest statut care ar urma să se producă poate peste câţiva ani.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fabrica DeLonghi jpg
image
image
image
image
image
image
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
FCSB Rapid (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net