Halep, mişcare pentru locul 1

Ultima actualizare:

    Simona s-a înscris la Eastbourne, unde cu un  rezultat bun va deveni lider mondialFoto: Guliver/ Gettyimages
Simona s-a înscris la Eastbourne, unde cu un rezultat bun va deveni lider mondialFoto: Guliver/ Gettyimages

Simona Halep a făcut o mutare care i-ar putea aduce primul loc în clasamentul mondial înaintea turneului de la Wimbledon. Ea a solicitat - şi, conform regulamentului, a şi primit - un wild-card la turneul WTA de la Eastbourne, ultima competiţie pe iarbă înaintea turneului de Grand Slam de la Londra.

Clasată pe locul secund în clasamentul WTA, Simona Halep a luat decizia de a participa la Eastbourne în timpul vacanţei din Grecia, ceea ce înseamnă că accidentarea la glezna dreaptă i-a trecut. Se ştie că iarba e cea mai periculoasă suprafaţă pentru încheieturile picioarelor, de multe ori căzăturile din cauza alunecărilor fiind aproape la fel de dese într-un meci ca aşii. Vestea participării la turneul dotat cu premii totale de 753.900 de dolari de la Eastbourne, care va avea loc săptămâna viitoare, a fost dată de Simona Halep pe Twitter. Ea completează astfel un tablou de vis, cu 8 dintre primele 10 jucătoare ale lumii înscrise, inclusiv liderul mondial, Angelique Kerber.

Obiectivul Simonei va fi, desigur, acomodarea cu iarba, o suprafaţă pe care nu a mai jucat de anul trecut, de la Wimbledon. Totuşi, dacă va ajunge în semifinale sau finală, iar Kerber va ieşi din primul meci, atunci vom vorbi despre Simona Halep ca despre noul lider mondial al tenisului feminin. Ar fi prima jucătoare din istoria tenisului românesc care reuşeşte această performanţă.

Simona Halep nu va fi singura româncă prezentă pe iarba de la Eastbourne de luni încolo. Tot pe tabloul principal se va afla şi Monica Niculescu. În calificări o vom avea pe Sorana Cîrstea, jucătoare care a ajuns de luni în Anglia şi a început deja antrenamentele.

Top 5 WTA

1. Angelique Kerber    6.965 pct

2. Simona Halep    6.850 pct

3. Karolina Pliskova    6.690 pct

4. Serena Williams    4.810 pct

5. Elina Svitolina    4.765 pct

Azarenka a revenit cu victorie


    Victoria Azarenka  a jucat primul meci  de când a devenit mamăFoto: EPA
Victoria Azarenka a jucat primul meci de când a devenit mamăFoto: EPA

Belarusa Victoria Azarenka a revenit cu victorie în circuitul mondial. În primul meci jucat după mai bine de un an, fostul lider mondial a salvat trei mingi de meci şi a învins-o cu scorul de 6-3, 4-6, 7-6, pe japoneza Risa Ozaki, locul 74 WTA, în primul tur al turneului WTA de la Mallorca. Partida a durat două ore şi trei sferturi de joc. La 6-5 pentru sportiva japoneză, Azarenka a revenit, pe serviciul adversarei, de la scorul de 40-0 şi apoi de la 3-5 în tie-break. Următoarea adversară a Victoriei, care nu are clasament în prezent, va fi favorita 7, croata Ana Konjuh, locul 28 WTA. Azarenka s-a retras din activitate anul trecut, după ce a fost eliminată în primul tur la Roland Garros. Ea era deja însărcinată, iar pe 19 decembrie 2016 a născut un băiat, pe Leo.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net