Copilul-minune s-a făcut mare

Ultima actualizare:

    Jaqueline a câştigat  6 titluri ITF la simplu  şi 6 la dublu
Jaqueline a câştigat 6 titluri ITF la simplu şi 6 la dublu

În vârstă de 19 ani, Jaqueline Cristian a fost surpriza plăcută a primei zile la BRD Bucharest Open. Tânăra româncă a obţinut prima victorie în WTA chiar la primul turneu la care a fost acceptată pe tabloul principal al unei astfel de competiţii.

Jaqueline a profitat la maximum de wild-card-ul acordat de organizatorii competiţiei bucureştene. Ea a învins-o în primul tur, cu scorul de 4-6, 6-4, 6-2, pe Katerina Kozlova, din Ucraina. A fost o victorie muncită, obţinută la capătul a 131 de minute în care românca nu a ţinut cont de diferenţa de aproape 200 de locuri dintre ea şi adversară. Chiar dacă este primul succes al bucureştencei într-o competiţie WTA, acesta nu este, totuşi, o surpriză. Specialiştii ştiau că acest moment se apropie, Jaqueline fiind unul dintre copiii minune ai tenisului românesc.


    În 2012, Jaqueline Cristian era campioana mondială a copiilor
În 2012, Jaqueline Cristian era campioana mondială a copiilor

În 2012, pe când avea doar 13 ani, ea s-a impus la Les Petits As, concurs considerat un adevărat Campionat Mondial al copiilor. Ea călca astfel pe urmele unor jucătoare de legendă ca Martina Hingis sau Kim Clijsters, şi ele câştigătoare ale acelui turneu.Pasul următor a fost acceptarea la Academia de tenis a lui Nick Bollettieri, în SUA, acolo unde se pregăteşte de câţiva ani şi rezultatele deja se văd: este o prezenţă constantă în turneele ITF, unde a câştigat 6 titluri de simplu şi tot atâtea de dublu. Totul a ajutat-o să urce până pe locul 341 în lume. Evident, pentru tânăra botezată de părinţi după Jacqueline Kennedy, soţia fostului preşedinte american, acesta nu e decât începutul. Obiectivul pentru 2017 este intrarea între primele 200 de jucătoare ale lumii, după care pătrunderea în Top 100. Iar de acolo orice este posibil.

Sharapova este modelul ei

simeon stalpnicul png

Ca orice tânără jucătoare şi Jaqueline are un model ca sportiv. Pentru ea, acesta este Maria Sharapova, rusoaica fost lider mondial, multiplă campioană de Grand Slam, revenită în activitate după o suspendare pentru dopaj. ”Maria Sharapova a fost jucătoarea mea preferată de când mă ştiu. Este de urmat ca stil de joc şi atitudine şi mereu va fi aşa”, recunoştea românca într-un interviu pentru ziare.com, la finalul anului trecut. De altfel, Jaqueline urmează acelaşi traseu cu al rusoaicei, şi aceasta făcându-şi junioratul la Academia Bollettieri. Mai mult, s-a şi întâlnit de câteva ori cu ea de-a lungul timpului.

Sorana Cîrstea, învinsă de Ana Bogdan

simeon stalpnicul png

Sorana Cîrstea, cap de serie numărul 6 şi locul 53 mondial, a pierdut surprinzător ieri în faţa Anei Bogdan, sportivă aflată pe poziţia 108 WTA, în primul tur al Open-ului de la Bucureşti, turneu dotat cu premii de 250.000 de dolari. Bogdan s-a impus cu 6-4, 6-2, după o oră şi 35 de minute, şi va primi 30 de puncte WTA şi un cec de 3.310 dolari. Ana se va duela în turul doi cu sportiva din Turcia, Cagla Buyukakcay, locul 165 în lume.

image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net