Simona Halep la Miami: O victorie cât un record pentru româncă

Ultima actualizare:

    Simona Halep s-a calificat in optimi al MiamiFOTO: AP
Simona Halep s-a calificat in optimi al MiamiFOTO: AP

Simona Halep a câştigat al 12-lea meci consecutiv şi va juca azi în optimi la Miami

Simona Halep a mai scris o pagină în istoria sportului românesc. Calificarea în optimile de finală ale turneului de la Miami i-a adus tenismenei noastre a 12-a victorie consecutivă, o premieră în tenisul feminin de la noi din ţară.

În turul al treilea al turneului de la Miami, Simona Halep a învins-o cu scorul de 6-4, 7-5 pe Camila Giorgi, din Italia, cap de serie 30 şi se pregăteşte pentru un meci de gală în optimile de finală. Acolo unde va juca împotriva învingătoarei din meciul dintre fostul lider mondial, belarusa Victora Azarenka, şi italianca Flavia Pennetta, campioana de anul trecut de la Indian Wells.

Din păcate, Simona nu a reuşit să câştige nici un meci dintre cele 5 jucate de-a lungul timpului împotriva celor două jucătoare (a pierdut două cu Azarenka şi trei cu Pennetta), dar asta nu înseamnă că acum nu e momentul să îşi ia revanşa împotriva uneia dintre ele. Meciul va avea loc azi – ora urma să fie anunţată după închiderea ediţiei – şi, dacă va fi câştigat, aşa cum sperăm toţi, îi va deschide calea spre semifinale, căci în cealaltă optime se vor întâlni jucătoare care nu sunt cotate cap de serie.

Indiferent de rezultatul care va fi înregistrat azi, Simona Halep a stabilit deja un record pentru tenisul feminin românesc: e prima jucătoare din ţara noastră care a câştigat 12 meciuri consecutive în circuitul WTA. Practic, de la înfrângerea din Fed Cup, ea e neînvinsă, câştigând titlurile la Dubai şi Indian Wells. De asemenea, Simona a realizat şi un record personal, fiind pentru prima dată când ajunge în aceată fază la Miami.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tractorul brasov jpg
image
image
image
image
image
image
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Rafael Nadal (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net