Steaua, mai tare decât campioana Europei: a învins Chelsea cu 1-0

Ultima actualizare:

Unicul gol al victoriei uriaşe a românilor a fost marcat de Raul Rusescu, din penalty, în minutul 34. Calificarea se decide la Londra, peste o săptămână.

Dacă meciul cu Ajax a fost introdus în sertarul cu „miracole”, partida de aseară cu Chelsea a adus confirmarea: „Steaua e o echipă mare”. Afirmaţia îi aparţine lui Gică Hagi, iar discursul „Regelui” merită a fi luat în seamă. 

Echipa de sute de milioane a lui Chelsea a intrat cam pe vârfuri pe teren, trăind probabil cu impresia că meciul va fi „o plimbare în parc”, „a walk in the park” cum spun englezii.

Steaua şi-a asumat statutul de a doua favorită, a fost mai muncitoare, mai umilă chiar, căutând să obţină totul din fiecare fază, alergând pentru fiecare centimentru de gazon. “Umilinţa” roş-albaştrilor a dat roade!

Rusescu a înscris din lovitură de la unsprezece metri în prima repriză şi a demonstrat încă o dată că este jucătorul numărul unu din atacul echipei din Ghencea. 

Steliştii nu s-au retras nici în partea a doua, au încercat să pună în pericol poarta lui Cech şi chiar au fost aprope de a majora diferenţa pe final. Tătăruşanu a avut din nou intervenţii foarte bune şi le permite românilor să spere la calificarea în sferturi. Meciul decisiv – săptămâna viitoare, la Londra.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net