De unde au plecat condamnările din «Dosarul Transferurilor». Cum puteau scăpa Gigi, George, Gică şi Giovani de închisoare

Ultima actualizare:

    victor becali
victor becali

Cel care a declanşat instituţional procedurile penale care au condus la condamnarea celor 8 şefi din fotbalul românesc este fostul preşedinte al Fiscului din 2005-2006, Sebastian Bodu, potrivit HotNews.

În 2006, preşedintele de atunci al Agenţiei Naţionale Fiscale (ANAF) băga sperieţii în greii fotbalului românesc, care învârteau milioane de dolari prin tranzacţii internaţionale de jucători.

La 8 ani distanţă, Bodu, ajuns între timp europarlamentar, la final de mandat, îşi reaminteşte că a aflat despre fraudele comise la transferurile unor jucători români din presă.

"A pornit de la sesizarile din presă că transferul jucătorilor se făcea la preţuri subevaluate. Citeam presa, eram foarte atent la sesizarile din presă. Dacă era una singură, poate că n-o băgam în seamă, dar, văzând că sunt mai multe şi situaţia poate să fie reală, am dat mai multă atenţie. Atunci se spunea <<Domn'e, ăştia din fotbal sunt mari şi tari , sunt zei şi nimeni nu se poate atinge de ei. N-ai curaj!>>. Şi am demarat o anchetă!", a declarat Sebastian Bodu, pentru HotNews.ro.

După aceea, Fiscul a descins apoi la Federaţia Română de Fotbal, condusă la momentul respectiv tot de Mircea Sandu, şi la Liga Profesionistă de Fotbal, condusă la acel moment de Dumitru Dragomir. Garda Finaciară a luat atunci cu forţa contractele jucătorilor transferaţi afară.

"Am strâns informaţii întâi de la FRF şi de la LPF, am luat toate contractele. Mai întâi n-au vrut să le dea, m-am dus cu Garda Financiară peste ei şi le-am luat cu forţa. După care am început să trimit cereri de schimb de informaţii cu administraţiile finanţelor publice din ţările în care cluburile respective activau, în Germania, Ucraina, Italia, Spania. I-am sunat pe omologii mei şi în final mi le-au dat, unii mai uşor, alţii mai greu, că nu eram membri UE atunci", povesteste Sebastian Bodu.

Cei opt inculpaţi în "Dosarul Transferurilor" - George Copos, Mihai Stoica, Gică Popescu, Ioan Becali, Victor Becali, Cristi Borcea, Jean Pădureanu şi Gigi Neţoiu - au fost condamnaţi, marţi, de Curtea de Apel Bucureşti, la închisoare cu executare.

image
image
image
image
image
image
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net