Gică Popescu ar trebui graţiat? Argumente PRO şi CONTRA. Spune-ne părerea ta!

Ultima actualizare:

    Gică Popescu
Gică Popescu

Condamnarea lui Gică Popescu la trei ani şi o lună în dosarul Transferurilor a venit ca un adevărat şoc, mai ales că fostul fotbalist este foarte iubit atât de public, cât şi de oamenii din fotbal. Respectul de care are parte Gică Popescu a generat un val pozitiv în rândul persoanelor publice, nume destul de importante din politică şi sport fiind de părere că fostul căpitan al Barcelonei ar trebui graţiat de preşedintele Traian Băsescu.

Preşedintele clubului Dunărea Calafat, prima echipă din cariera lui Gică Popescu, a iniţiat o strângere de semnături pentru graţierea lui fostului mare fotbalist.

Liderul PNL, Crin Antonescu, s-a alăturat repede susţinătorilor şi a declarat: "Gică Popescu trebuie privit prin prisma rezultatelor şi beneficiilor pe care le-a adus României de-a lungul timpului, iar în asemenea momente ar trebui să fim solidari".

Valeriu Zgonea, preşedintele Camerei Deputaţilor, a precizat că şi el ar semna cererea de graţiere: "Este un simbol pentru mine ca oltean, îl apreciez. A făcut foarte mult bine României".

Chiar şi Victor Ponta a trecut de partea susţinătorilor lui Gică Popescu, deşi a precizat: "Ca premier nu mă pot pronunţa. Ca simplu cetăţean al României, sigur că susţin cererea de graţiere".

Mărturiile emoţionante ale părinţilor lui Gică Popescu: « Mai bine pe noi să ne fi pedepsit Dumnezeu»

FOTO EXCLUSIV Gică Popescu, vizitat de soţie! Femeia a ieşit cu lacrimi în ochi din penitenciar

De cealaltă parte de baricadei, Cristian Tudor Popescu a declarat că nu este de acord cu cei care spun că Gică Popescu ar trebuie graţiat datorită carierei sale în fotbal: "Nimeni nu este mai presus de lege. Câtă vreme vom avea aceste raționamente legate de ce a făcut un om fără legătură cu speța în cauză, că a jucat bine fotbal, că a fost căpitanul naționale, vom fi primitivi în continuare din punctul de vedere al civilizației juridice".

Într-un editorial pentru gandul.info, Biro Attila, a subliniat că unele persoane cer graţierea fostului fotbalist pe motiv că şi-a recunoscut faptele, lucru neadevărat: "Gică Popescu nu şi-a recunoscut faptele legale, aşa cum prevede Codul de Procedură Penală. Adică nu a mers în faţa judecatorilor să spună: «Da! Îmi recunosc fapteleşi vreau să fiu judecat în baza procedurii de recunoaştere»".

Voi ce credeţi? Ar trebui graţiat sau nu Gică Popescu?

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net