A venit din Curaçao să salveze Rapidul

Ultima actualizare:

    Meulens a jucat în ultimele  sezoane în campionatul  Olandei la echipe mai  slab cotate, dar din  primul eşalonFOTO: AFP
Meulens a jucat în ultimele sezoane în campionatul Olandei la echipe mai slab cotate, dar din primul eşalonFOTO: AFP

Piaţa muncii s-a liberalizat aproape total în ultima perioadă şi de acest lucru profită şi fotbaliştii. Astfel, în Liga 1 au ajuns în ultima perioadă jucători din ţări cu nume greu de pronunţat, despre care cei mai puţini iniţiaţi în geografie nici nu ştiau că există. E şi cazul ultimului transfer al Rapidului, dar nu numai.

Rihairo Meulens este un mijlocaş de bandă în vârstă de 26 de ani care a evoluat în turul campionatului pentru FC Dordrecht, din prima ligă olandeză. Până aici nimic deosebit cu acest băiat, dar lucrurile se schimbă şi ochii se fac mari când auzim originea sa: Curaçao. Pentru cine nu ştie, această insulă a devenit stat de sine stătător abia în 2010, până atunci făcând parte din Antilele Olandeze, guvernate de batavi din Europa. Areo o populaţie de 150.000 de locuitori, adicăm aproximativ cât Sibiul şi o suprafaţă de 445 de kilometri pătraţi, adică de două ori cât Bucureştiul. Din Curaçao până în capitala României sunt 9.500 de kilometri pe care îi zbori peste Oceanul Atlantic în 12-14 ore. Pentru 7.000 de euro pe lună, cât va primi mijlocaşul de la Rapid, Rihairo Meulens a considerat însă că merită efortul, mai ales că legal îi este foarte uşor, având şi paşaport olandez. Despre el ca fotbalist, numai de bine. A jucat constant în Eredivisie pentru Vitesse Arnhem, Roda Kerkrade, Almere şi Dordrecht. 

Meulens nu este însă nici pe departe singura prezenţă exotică din Liga 1. Acesta va găsi în fotbalul românesc încă doi conaţionali din Curaçao, pe „petrolistul” Gevaro Nepomuceno şi pe „botoşăneanul” Quenten Martinus. Lista centr-americanilor nu se opreşte aici. La Viitorul lui Gheorghe Hagi joacă Nelson Bonilla, din El Salvador, la Petrolul e legitimat Jean Sony Alcénat, din Haiti, iar Steaua îl are şi ea sub contract pe Nicandro Breveld, din Surinam. Dacă la aceste nume îi mai adăugăm pe Thaer Bawab, iordanianul Craiovei, pe Takayuki Seto, japonezul Astrei, pe Ferebory Dore, congolezul CFR-ului şi pe Fernando Varela, fundaşul din Insulele Capului Verde al Stelei, facem un prim 11 „magic” al Ligii 1, apărat de anonimul Robert Veselovsky, portarul slovac al lui „U” Cluj. 

CuraÇao este un o insulă din sudul Mării Caraibelor, situată la nord de coasta Venezuelei. A făcut parte până în 2010 din arhipelagul care forma Antilele Olandeze. Depinde şi acum de Olanda şi este guvernată din Europa, dar FIFA a acceptat la fotbal o naţională de sine stătătoare. Curaçao are o populaţie de 150.000 de locuitori şi o suprafaţă de 445 de kilometri pătraţi.

9.500 de kilometri  separă Curaçao  de România
9.500 de kilometri separă Curaçao de România

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net