Un star din fotbalul englez strângea sticle goale

Ultima actualizare:

    Antonio Valencia  câştigă acum un  salariu de 100.000 € pe săptămânăFoto: Guliver/ Getty Images
Antonio Valencia câştigă acum un salariu de 100.000 € pe săptămânăFoto: Guliver/ Getty Images

Antonio Valencia şi-a prelungit recent contractul cu Manchester United, dar până aici s-a luptat cu sărăcia dintr-o mahala din Ecuador, suferind de foame şi jucând desculţ.

Mijlocaşul de 31 de ani, Valencia, câştigă o sută de mii de euro pe săptămână, însă în copilărie el şi fraţii săi strângeau sticle, iar tatăl lor le vindea pentru a întreţine numeroasa familie. Acum face donaţii şi e considerat un erou local în Nueva Loja.“Ceea ce a reuşit e excepţional şi am toată admiraţia pentru el”, a spus fostul său coleg de la Wigan, Kevin Kilbane.Povestea a început cu un puşti ce aduna sticle pentru a face rost de mâncare şi îşi ajuta mama, femeia vânzând băuturi la stadion. În rest, juca fotbal pe străzi. Era desculţ, dar a fost remarcat şi adus la un club profesonist. Deşi avea doar 14 ani îi depăşea lejer pe cei mai mari. La 16 ani a fost transferat la El Nacional, un vis pentru el. “Era prima dată când plecam de acasă şi aveam emoţii fiindcă nu ştiam unde o să dorm sau ce o să mănânc. Când am ajuns la echipă, am primit o pereche de ghete. Erau albe, foarte frumoase, mai ales că eu jucasem cu nişte tenişi care s-au rupt şi apoi am umblat desculţ”, a povestit Antonio Valencia.

Banii pentru drum i-au fost plătiţi de familie, fără ştirea tatălui, care nu voia să-l lase să trăiască singur într-un oraş aflat la opt ore de mers cu autobuzul. Acum, după ce a bifat mai multe cluburi, e una dintre vedetele lui Manchester United, dar nu şi-a uitat originile. Şi-a utilat fosta şcoală din Nueva Loja cu calculatoare, iar profesorii îl dau ca exemplu puştilor ce visează să-i calce pe urme.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net