Un meci, un titlu, o afacere de milioane

Ultima actualizare:

    În ultimul meci dintre  Viitorul şi FCSB,  constănţenii  s-au impus  cu 3-1FOTO: Sportpictures.eu
În ultimul meci dintre Viitorul şi FCSB, constănţenii s-au impus cu 3-1FOTO: Sportpictures.eu

A venit momentul adevărului în rivalitatea dintre FCSB-ul lui Becali şi Viitorul lui Hagi. În 90 de minute, cele două formaţii îşi dispută atât titlul în Liga I, cât şi şansa de a câştiga o avere peste câteva luni, în cupele europene.

Trei scenarii sunt posibile după meciul de luni seară, 24 aprilie, de pe Arena Naţională. Cu o victorie, roş-albaştrii lui Reghecampf vor desface şampania, cu trei runde înainte de încheierea oficială a stagiunii. O remiză înseamnă că FCSB şi Viitorul vor rămâne distanţate de trei puncte, echipa lui Hagi având „prioritate” în caz de egalitate la finalul sezonului datorită rezultatelor directe favorabile. În schimb, un succes al oaspeţilor ar urca trupa „Regelui” în postura de lider şi de favorită la titlu. Asta pentru că Viitorul pare să aibă un program mai lejer în etapele care urmează şi în care ar putea fi „ajutată” inclusiv de celelalte adversare, în frunte cu anti-stelistul Marius Şumudică.

În concluzie, echipa care învinge e aproape campioană şi va reprezenta România în preliminariile Ligii Campionilor, dar în secţiunea mult mai accesibilă a competiţiei, acolo unde adversarii sunt de acelaşi nivel. Astfel, cu o singură calificare, din turul trei în play-off, FCSB sau Viitorul vor pune mâna pe cel puţin 10 milioane de euro, bani proveniţi din asigurarea prezenţei în grupele Ligii Europa.

De cealaltă parte, vicecampioana Ligii I va avea o misiune infinit mai grea pe traseul non-campioanelor, împotriva unor grupări redutabile, din campionatele tari ale Europei.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net