Tătăruşanu a blocat Juventusul

Ultima actualizare:

    Românul a primit  gol de la Higuain,  dar şi-a salvat  echipa pe final
Românul a primit gol de la Higuain, dar şi-a salvat echipa pe final

Ciprian Tătăruşanu a demonstrat încă o dată că este printre puţinii români de bază la o echipă din vestul Europei. Fostul stelist a apărat excelent în derby-ul etapei, jucat pe Artemio Franchi, şi a contribuit decisiv la surpriza furnizată de toscani.

Portarul echipei naţionale a început fantastic sezonul şi la un moment dat avea cifre mai bune decât legendarul Gigi Buffon. Fiorentina a căzut însă brusc şi din cel mai bun goalkeeper al Seriei A, Tătăruşanu a devenit unul pus din nou la îndoială. Înaintea partidei cu Juventus, de duminică, românul ajunsese la o medie de un gol primit la fiecare meci, ceea ce nu-i făcea cinste. Şi cum în faţă urmau să-i stea Dybala şi Higuain, doi dintre cei mai curtaţi atacanţi ai momentului, toscanii tremurau de frică.

Până la urmă a ieşit însă extraordinar! Fiorentina a jucat excelent şi s-a dus la 2-0 până în minutul 54, prin golurile lui Kalinic şi Badelj. Higuain a redus din diferenţă şi Juventus a prins din nou curaj, dar fără ca Tătăruşanu să aibă vreo vină la gol, mingea fiind bâlbâită de fundaşi. Torinezii au avut o singură şansă mare de egalare, însă românul şi-a salvat echipa la lovitura de cap a aceluiaşi Higuain, din finalul meciului.

Portarul Fiorentinei n-a avut totuşi parte de un meci prea solicitant, Juventus atacând destul de palid şi având doar trei şuturi mari şi late pe spaţiul porţii gazdelor.  Chiar şi aşa, zvonurile conform cărora Tătăruşanu nu va mai continua la trupa „viola” din vară sunt tot mai dese şi mai credibile. Fiorentina e pe 8 în Serie A, iar Juventus mai are un singur punct avans în faţa Romei.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net