Steaua a terminat la egalitate cu Villarreal şi speră în Liga Europa

Ultima actualizare:

    Muniru a marcat golul egalarii in minutul 20FOTO: sportpictures.eu
Muniru a marcat golul egalarii in minutul 20FOTO: sportpictures.eu

Steaua a aşteptat cu emoţie partida cu Villarreal, din cea de-a doua etapă a Ligii Europa. Înaintea partidei românii şi-ar fi dorit să scoată un egal, însă la finalul ei, steliştii puteau fi nemulţumiţi de acest 1-1 înregistrat la sfârşit.

Cu 12.000 de fani în tribune, sub aşteptările şefilor ei, Steaua a început ceva mai timid partida, iar spaniolii au taxat această indecizie. Era abia minutul 9 când Borre a recuperat o minge în faţa lui Toşca, l-a depăşit precum Usain Bolt pe rivalii lui din cursele de 100 m plat, iar Niţă nu a mai avut cum să intervină salvator. Spre marele lor merit, bucureştenii nu au picat psihic ci au ieşit parcă mai întărâtaţi la luptă. Astfel că, după ce în minutul 15 Tamaş a tras peste poartă, în minutul 20 a venit şi egalarea. Sulley Muniru a fost eroul, dar totul a plecat de fapt de la o gafă a portarului advers, care a scăpat mingea exact pentru şutul stelistului.

Din acest moment, parcă pe teren nu a mai existat decât o singură echipă, iar acest lucru s-a văzut cel mai bine după pauză. În mintuul 47, William de Amorim a demonstrat încă o dată că poate reprezenta o soluţie pentru naţionala României – a primit cetăţenia în acest an. El a şutat excepţional, de la aproape 20 de metri, mingea nimerind exact transversala ibericilor! A fost parcă semnalul ieşirii la luptă a elevilor lui Reghexcampf, care au avut un sfert de oră de poveste. Din păcate, a lipsit doar golul, care ar fi putut veni în minutul 50, atunci când arbitrul nu a acordat o lovitură de la 11 metri jucătorilor noştri după un henţ cât toate zilele făcut în careu de Rukavina!

Finalul a fost dramatic, cu ambele formaţii trecând în prelungiri pe lângă golul doi. Mai întâi, stelistul Jakolis a şutat periculos din careu, portarul spaniolilor respingând. Apoi, la ultima fază, Niţă a respins în corner o lovitură liberă periculoasă a oaspeţilor, care din lovitura de colţ ce a urmat au fost foarte aproape de golul victoriei. Din fericire, apărătorii noştri au fost la post şi astfel Steaua a obţinut un punct preţios în faţa unei echipe care se anunţă drept principala favorită la calificarea în primăvara europeană. Totuşi, la cum au evoluat aseară, elevii lui Laurenţiu Reghecampf pot spera la mai mult din următoarele patru partide. Pentru că au demonstrat că au faţă de Europa.

Cum în celălalt meci din grupă FC Zurich a învins cu scorul de 2-1 pe Osmanlispor, lupta pentru ocuparea primelor două locuri în clasament se anunţă deschisă. În acest moment pe primul loc este Villarreal, cu 4 puncte, ea fiind urmată de Osmanlispor şi FC Zurich cu câte 3, şi de Steaua, cu 1 punct.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net