Şoc în Argentina. Messi s-a retras de la naţională după o nouă umilinţă cu Chile

Ultima actualizare:

    Chile a câştigat pentru a doua oară consecutiv Copa America. Căpitanul Claudio Bravo, ridicând trofeul în finala din Statele UniteFoto: AP
Chile a câştigat pentru a doua oară consecutiv Copa America. Căpitanul Claudio Bravo, ridicând trofeul în finala din Statele UniteFoto: AP

Argentina şi Chile au jucat aseară în SUA, pe MetLife Stadium, din East Rutherford, finala Copei America. Partida a fost o copie fidelă a celei precedente disputată între aceleaşi echipe.

S-a încheiat tot 0-0 după 120 de minute de joc şi tot chilienii au câştigat la penalty-uri. Leo Messi, cel mai bun executant din lume, a ratat primul pentru argentinieni, asta după ce şi Arthuro Vidal ratase primul pentru trupa "roja". Mascherano şi Aguero nu i-au mai dat apoi nici o şansă lui Claudio Bravo, dar Biglia, mijlocaşul lui Lazio a căzut psihic şi după ce Castillo, Aranguiz, Beausejour şi Silva au marcat, Chile a devenit din nou campioana Americii. Această nouă dramă suferită de Argentina, care în vremurile unor coloşi ca Messi, Di Maria, Aguero, Mascherano sau Higuain n-a reuşit să câştige nimic la nivel de echipă naţională, a produs consecinţe grave. Prima este de departe retragerea oficială din naţională a lui Messi, dezamăgit că tot încearcă, nu reuşeşte şi toată lumea dă vina doar pe el.

"Selecţionata este un capitol încheiat pentru mine. Este a patra finală pe care am pierdut-o cu naţionala Argentinei, a treia consecutivă. Este un moment dur pentru mine şi pentru întreaga echipă, este foarte dificil. Mi-aş fi dorit atât de mult să aduc un titlu de campion în Argentina, iar acum plec fără să fi reuşit acest lucru. Am făcut tot ceea ce am putut, dar nu e pentru mine. Am pierdut încă o finală, tot la loviturile de departajare (la fel ca la ediţia din 2015 - n.red), iar acest lucru m-a afectat foarte tare", a declarat starul Barcelonei chiar după meciul din SUA.

Din păcate pentru selecţionerul Geraldo Martino, pierderea lui Messi nu e singura. Neymar a anunţat pe contul său de Twitter că Aguero şi Mascherano nu vor mai juca nici ei pentru Argentina, la fel ca Angel Di Maria, Ezequiel Lavezzi, Gonzalo Higuain şi Lucas Biglia. Acest lucru poate crea consecinţe devastatoare pentru naţionala "Albiceleste", care rămasă fără un lot întreg, poate rata calificarea la Campionatul Mondial din 2018.

Vezi mai jos două filmuleţe cu penalty-ul ratat de Messi şi cu declaraţiile în lacrimi de la final care anunţă retragerea sa din naţională!

Argentina a pierdut toate cele trei finale jucate în ultimii doi ani: cea a Mondialului din 2014 şi cele ale Copa America 2015 şi 2016, ultimele două după loviturile de departajare.

La Copa America 2016, Messi a marcat în total cinci goluri, ceea ce i-a permis să devină cel mai bun marcator din istoria selecţionatei ţării sale, cu un total de 55 de reuşite, una în plus faţă de fostul atacant Gabriel Batistuta.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net