Şi-a decorat casa în culorile Stelei FOTO

Ultima actualizare:

    Florin Hognogiu,  în faţa casei pe care  a decorat-o cu  simbolurile Stelei
Florin Hognogiu, în faţa casei pe care a decorat-o cu simbolurile Stelei

Florin Hognogiu (39 de ani) a făcut un adevărat templu dedicat echipei de fotbal Steaua din casa părintească din comuna Spermezeu. Pasiunea pentru campioana României o are din copilărie, reuşind să adune până acum tot felul de obiecte cu însemnele acesteia. Mai mult decât atât, bistriţeanul visează să amenajeze un muzeu pentru echipa sa preferată.

Casa părintească a lui Florin Hognogiu, veche de un secol, este punctul de atracţie a comunei. Toţi cei care ajung pentru prima dată aici îi caută locuinţa microbistului stelist.

Gardul locuinţei  este vopsit în culorile  echipei favorite
Gardul locuinţei este vopsit în culorile echipei favorite

Gardul este vopsit în roşu şi albastru, la fel şi casa, bucătăria de vară şi chiar obiectele decorative din curte. Florin a povestit pentru “Weekend Adevărul” că a început acest „proiect“ în urmă cu cinci ani şi că a investit puţin peste 1.000 de euro pentru a-şi transforma casa. Asta pentru că foloseşte în mare parte materiale reciclate, pe care alţii le aruncă. Bistriţeanul a folosit mii de dopuri de plastic pentru a scrie numele Stelei şi al Barcelonei, o altă echipă de suflet, pe bucătăria de vară din gospodărie. Tot din dopuri de plastic, Florin a confecţionat zeci de flori care împodobesc gardul şi chiar şi o măsuţă „îmbrăcată“ în dopuri. Icoane, farfurii vechi din lut, roţi de car vopsite în roşu şi albastru, completează acest haos interesant care atrage privirile tuturor celor care bat strada neasfaltată pe care locuieşte familia Hognogiu.

Florin povesteşte că a început să-şi pună în practică acest proiect după ce, într-o noapte, a visat acest lucru, iar a doua zi s-a şi apucat de treabă. Îl ajută şi faptul că nu are un job stabil, deoarece el lucrează zilier prin comună, şi are mult timp liber, pe care şi-l dedică acestui proiect, numit de el fără modestie „operă de artă“. Chiar dacă a început să lucreze la acest „templu“ abia de cinci ani, Florin este fanul Stelei încă din anul 1986, pe când era doar un copil. De atunci a început să adune tot ce se poate cu echipa preferată, având fanioane şi tricouri cu Steaua vechi şi de aproape 30 de ani. Colecţia sa a trecut de 60 de obiecte dedicate Stelei.

Nu a fost la nici un meci la Bucureşti

Culmea este faptul că deşi şi-a transformat casa într-un omagiu adus echipei de fotbal Steaua, bărbatul nu a avut niciodată ocazia să-şi vadă echipa favorită jucând la Bucureşti. A urmărit un singur meci, care a avut loc la Bistriţa, atunci când bucureştenii au jucat cu Gloria.  Asta nu înseamnă că nu trăieşte la maxim fiecare meci, chiar dacă îl urmăreşte la televizor.

Familia îi încurajează «nebunia»

simeon stalpnicul png

Fraţii săi, care momentan se află în străinătate la muncă, şi mama îi sprijină “damblaua”, deşi recunosc că s-a transformat într-o mică obsesie. „Aşa îi place lui să le vopsească pe toate. Se uită la toate meciurile şi nu îndrăznim să-l deranjăm când e meci. Încă de când era copil, era cu roşu şi albastru. Numai haine în culorile astea lua pe el în fiecare zi“, povesteşte Maria Hognogiu, mama bărbatului, cea care a tolerat toate aceste transformări şi care este chiar mândră atunci când necunoscuţii le caută casa.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net