Sechestraţi în tren!

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

O banală plecare în cantonament s-a transformat într-un adevărat coşmar pentru o parte din componenţii Oţelului Galaţi. Fotbaliştii, alături de alţi 700 de pasageri, au fost practic sechestraţi în tren în zona localităţii C.A Rosetti, în apropiere de Făurei.

Nouă dintre jucătorii Oţelului, Viglianti, Sîrghi, S. Ilie, Cojoc, V. Munteanu, Brăneţ, Râpă, Neagu şi S. Costin, medicul, maseurii şi magazionerul, au hotărât să ajungă în Bucureşti pentru plecarea în cantonamentul din Spania cu trenul, întrucât şoselele erau închise din cauza viscolului.

Cei 14 s-au îmbarcat în trenul InterRegio 1574, care a părăsit Galaţiul luni seară, la ora 18.10. Apoi a început coşmarul. La ora 21.30, trenul abia a ajuns în gara din Brăila, iar în jurul orei 23.30 s-a oprit în zona localităţii C.A. Rosetti, unde a staţionat 15 ore!

simeon stalpnicul png

„Viscolea continuu. Se acoperiseră complet cu zăpadă chiar şi geamurile vagoanelor. Ni s-a explicat că în faţă sunt troiene de câţiva metri, iar plugul care a fost în faţa trenului nu a mai făcut faţă şi că se aşteaptă să vină un altul, mai puternic, de la Buzău. Am mâncat sandvişurile şi dulciurile pe care le aveam la pachet, dar s-au terminat la un moment dat. Am rămas şi fără apă, iar doctorul a început să ne împartă din vitaminele cumpărate pentru cantonament. Singura consolare a fost aceea că era căldură în vagoane, dar şi curent electric, aşa că ne puteam ţine telefoanele în priză", a povestit căpitanul Sergiu Costin, care era doar unul dintre cei aproape 700 de pasageri. În vagoane se aflau şi aproximativ 60 de studenţi ai Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport din Galaţi.

În cele din urmă, trenul s-a urnit din loc ieri, la ora 14.40, tractat de două locomotive electrice. „Trenul a plecat înapoi la Făurei, cu o viteză de 5 km/h. Acolo, pasagerii au primit apă şi mâncare. În jurul orei 18.30, trenul a ajuns din nou la Galaţi, după care a plecat spre Bucureşti pe ruta Tecuci - Mărăşeşti - Buzău - Ploieşti", a explicat directorul comercial al CFR Călători, Ştefan Costin.

«Unii oameni au ieşit din tren şi au mâncat zăpadă, nu aveau cu ce să se hidrateze!»Cristi Sârghi, fundaş Oţelul Galaţi

«Am adormit în picioare, n-am mai avut ce să mâncăm şi să bem! Am sunat la 112, iar doamna de acolo m-a întrebat de ce sun la ei. La cine să sun? La Băsescu?»Silviu Ilie, fundaş Oţelul Galaţi

image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net