Se vede primăvara europeană pentru FCSB

Ultima actualizare:

    Gnohere a fost eroul celor de la FCSBFOTO: Sportpictures.eu
Gnohere a fost eroul celor de la FCSBFOTO: Sportpictures.eu

Bucureștenii de la FCSB au învins cu ajutorul arbitrilor cu 2-1 în Israel și domină grupa în Liga Europa.

FCSB a obținut o victorie care echivalează cu calificarea în primăvara europeană. Românii s-au impus cu scorul de 2-1 pe terenul israelienilor de la Hapoel Beer Sheva și au parte de cea mai frumoasă campanie de calificare din istoria participărilor în grupele cupelor europene.

Niciodată FCSB, sau Steaua, nu a avut un asemenea start în grupele Ligii Europa. Trei victorii din tot atâtea meciuri disputate – dintre care două în deplasare - înseamnă un parcurs pe care nici Gigi Becali nu îl putea anticipa, în ciuda optimismului său. Chiar dacă s-au impus aseară cu 2-1, succesul nu a venit pentru bucureșteni atât de ușor pe cât arată scorul. Prima repriză a fost chiar una slabă făcută de elevii lui Dică, care au fost salvați de tușier în minutul 17, când un gol regulamentar al israelienilor a fost anulat pentru un ofsaid inexistent. Lucrurile pentru echipa noastră s-au încurcat și mai rău după ce, în minutul 22, fundașul Romario Benzar a ieșit, accidentat la coapsa dreaptă. Pe acest fond, al degringoladei din tabăra echipei noastre, gazdele au continuat să atace și să rateze, dar Niță a dovedit încă o dată că este un portar foarte mare și a păstrat imaculată tabela. Care ar fi rămas probabil așa dacă Nicolae Dică nu ar fi avut inspirația de a-l trimite în teren pe atacantul Harlem Gnohere. Iar francezul a demonstrat că nu degeaba este golgeterul echipei în campionat. Nu trecuse decât un minut de la introducerea lui pe teren când Teixeira a vrut să șuteze, dar nu a reușit decât să lufteze, mingea a ajuns la Gnohere, care, după ce a preluat cu spatele la poartă, s-a întors și a șutat în plasă. Era minutul 70 și, spre surprinderea tuturor, românii, în loc să se apere, au ieșit la atac. Cum șansa aparține celor îndrăzneți, ”roș-albaștrii” au majorat diferența în minutul 76, prin același Gnohere, care a trimis cu capul în poartă.

Finalul a fost mai încins decât ar fi bănuit cineva, având în vedere scorul și timpul rămas de disputat. Cuenca a redus din diferență în minutul 87, după care, la faza imediat următoare, stadionul a luat foc, căci arbitrul nu a acordat penalty gazdelor după un henț clar în careu al lui Planic

Meciul s-a încheiat cu scorul de 2-1 pentru FCSB care s-a instalat confortabil în fruntea clasamentului, cu 9 puncte din tot atâtea posibile. Cum în celălalt meci al grupei Lugano a învins surprinzător, cu scorul de 3-2, pe Viktoria Plzen, toate celelalte echipe din serie au câte 3 puncte. Ceea ce înseamnă că un egal obținut în fața israelienilor, pe teren propriu, în returul de peste două săptămâni (ora 22.00), aduce cu sine și biletele pentru primăvara europeană. O performanță pe care ”roș-albaștrii” o așteaptă de câțiva ani.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net