Rusia, devoratoarea de români

Ultima actualizare:

    Torje a pierdut  şi naţionala după ce  a ajuns în RusiaFoto: Epa
Torje a pierdut şi naţionala după ce a ajuns în RusiaFoto: Epa

Rusia este unul dintre campionatele tari ale Europei, atât ca nivel de joc, cât şi ca infrastructură şi salarii plătite. Totuşi, fără excepţie, conaţionalii noştri ajunşi acolo au dispărut parcă în ceaţă. Şi ultimii selecţioneri ai României au preferat să cheme la lot oameni din Arabia Saudită sau Qatar, decât de la Krasnodar, Rostov sau Grozny, iar lucrurile nu par să se schimbe în curând!

Campionatul Rusiei este unul foarte greu din toate punctele de vedere! În primul rând, competiţia dintre echipele din Moscova, Zenit Sankt Petersburg şi noile pretendente din Krasnodar, Kazan şi Rostov, a devenit foarte dură. Apoi, distanţele lungi şi frigul care nenorocesc terenurile de joc îngreunează adaptarea noilor veniţi. Iar românii pot să recunoască asta pentru că au păţit-o pe pielea lor! Niciunul dintre conaţionalii noştri ajunşi acolo n-a rupt gura târgului şi n-a reuşit să plece apoi la mai bine, ba dimpotrivă! Gabriel Torje s-a prins repede că fizicul lui nu e de duelurile din Cecenia şi s-a refugiat rapid în Turcia, la Karabuk. La fel a păţit şi Gicu Grozav, care după doi ani la Terek a căzut într-un anonimat total şi ia în calcul chiar o revenire la Dinamo, în Liga 1. Gigel Bucur a stat şi el şase ani la Kuban Krasnodar, iar de acolo n-a prins naţionala decât în cazuri extreme şi de întors n-a mai reuşit decât în Liga a IV-a, la Voinţa Crevedia.De „ciumă” fotbalistică par loviţi şi Andrei Prepeliţă şi Alexandru Bourceanu, luaţi de Rostov, respectiv Arsenal Tula, parcă pentru a-i distruge. Ambii au jucat sezonul trecut câte un meci în prima ligă rusă, Bourceanu ridicând la două numărul apariţiilor pentru trupa din centrul ţării, pentru că a jucat titular în debutul noului sezon.


    Andrei Ivan e ultimul jucător  plecat într-o ţară unde nici un  conaţional n-a reuşit să se afirme
Andrei Ivan e ultimul jucător plecat într-o ţară unde nici un conaţional n-a reuşit să se afirme

În acest fotbal merge necopt Andrei Ivan, dar mijlocaşul speră ca lui să-i iasă mai bine! Tupeul nu-i lipseşte, însă cu toţii sperăm că va fi mai mare decât al localnicilor care cu siguranţă îi vor face zile fripte! Până la urmă, banii merită efortul, pentru că după ei a plecat acolo puştiul din Moreni, nu disperat după clima de Krasnodar!

Lucescu, dat afară ruşinos de Zenit

Andrei Ivan e ultimul jucător  plecat într-o ţară unde nici un  conaţional n-a reuşit să se afirme
Andrei Ivan e ultimul jucător plecat într-o ţară unde nici un conaţional n-a reuşit să se afirme

Nu doar jucătorii români trecuţi prin Rusia pot depune mărturie de condiţiile grele de muncă de acolo, ci mai ales antrenorii. La tehnicieni e şi mai rău, din momentul în care aceştia au fost instalaţi pe băncile anumitor echipe, omologii lor autohtoni şi presa tocându-i mărunt până la demiterile premature. Mircea Lucescu nu credea în viaţa lui că va păţi aşa ceva la Zenit Sankt Petersburg după 12 ani de linişte la Şahtior! De asemenea, Dan Petrescu, demis de Dinamo Moscova în 2014 după ce s-a certat cu toată lumea, şi Dorinel Munteanu, dat afară de Mordavia Saransk după ce a retrogradat echipa, nu mai sunt bine văzuţi de ruşi.

image
image
image
image
image
image
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Minge - fotbal
Dani Alves (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net