Rapid - Steaua, cel mai "cuminte" din istorie

Ultima actualizare:

    Filip şi Pancu se vor duela şi în derby-ul de disearăFoto: Răzvan Păsărică
Filip şi Pancu se vor duela şi în derby-ul de disearăFoto: Răzvan Păsărică

Când ai mortul în casă nu prea îţi mai arde de nuntă. Iar când masa e săracă, mesenii spirituali puţini şi lăutarii cântă fals, mai bine stai acasă. De pe aceste coordonate se va disputa la ora 21:00 Rapid - Steaua, altădată prilej de sărbătoare în Bucureşti, acum tristeţe maximă.

Orice Rapid – Steaua începea cu o săptămână înainte de fluierul de start cu fitilele lui Gigi Becali şi ironiile provocatoare ale lui Mihai Stoica. Se continua cu reacţiile pseudo-civilizate ale lui Dinu „Vamă” şi George Copos, care făceau pe echilibraţii, dar umpleau ziarele şi jurnalele de sport.  Urma războiul dintre suporteri pe numărul de bilete. Steliştii cereau multe, rapidiştii nu le-ar fi dat nimic, până la urmă nu mai veneau deloc, iar lucrurile se tranşau face to face în parcul de la Politehnică. Jandarmii replicau prin comunicate, patrulau străzile pe cai, tăiau amenzi şi împărţeau bâte pe spinare. Dacă sperai să găseşti bilet la case în ziua meciului erai naiv.

Greii care făceau show sunt la închisoare

Cine se gândea că într-un timp aşa de scurt, toate acestea vor fi doar amintiri frumoase? Meme nu va mai intra pe Giuleşti jucându-se sfidător cu rola de leucoplast, în huiduielile rapidiştilor. „Războinicul luminii” nu va mai inflama spiritele de la Palat, iar George Copos nu mai promite prime, neonorate ulterior. Cu toţii îşi şterg sudoarea într-o celulă înăbuşitoare, privind pe Look TV la ce a fost şi nu mai este. La stadion veţi găsi bilete şi la ora jocului şi puteţi sta liniştiţi, nu veţi avea mai mulţi de 10 oameni în faţă. Pumnul nu se mai strânge în aer, dinţii nu mai scrâşnesc. Pe lângă „Reghe”, Gâlcă e un copil cuminte, pe care nu poţi să te superi, iar pentru prima dată de la tribuna 0 a Giuleştiului, în Cupa Ligii, nu s-a mai scuipat antrenorul advers.  Pancu şi ai lui sunt neplătiţi de un an, iar Tănase vine pentru prima dată pe sub Podul Grant fără să-i ţâţâie fundul. S-a ajuns unde s-a dorit: piesă ieftină de teatru la „Opera Comică” de lângă Giuleşti. Bucuraţi-vă de fotbal! 

Chipciu: "Îi batem mai clar decât în Cupa Ligii!"

Diferenţa de valoare dintre Rapid şi Steaua este evidentă, mai ales că de la meciul din Cupa Ligii, câştigat de roş-albaştri cu juniorii, nu s-a întâmplat nimic. Giuleştenii tot 13 jucători legitimaţi au, dar Gâlcă nu va mai trimite în teren copiii, ci artileria grea. „Vom juca la acest meci cu cea mai bună echipă şi vom câştiga mult mai clar decât în urmă cu o săptămână”, a declarat sigur pe el Alex Chipciu.

Ganea va sta pe bancă la derby

Exceptând joaca de-a vânzarea clubului, la Rapid s-a întâmplat însă şi ceva sigur: s-a schimbat antrenorul. Ionel Ganea, fost jucător la Rapid în 2009, a fost instalat ca principal în locul lui Marian Rada, care va trece director tehnic. Ganea a fost prezentat oficial ieri, a primit o derogare de la LPF şi va debuta ca tehnician în Grant chiar diseară, împotriva Stelei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fumat , alcool, jpg
image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net