Rapid, spre faliment

Ultima actualizare:

    Rapidiştii sunt la pământ cu câteva zile înaintea startului Ligii a douaFoto: Sportpictures.eu
Rapidiştii sunt la pământ cu câteva zile înaintea startului Ligii a douaFoto: Sportpictures.eu

Rapid trebuie să se prezinte pe 4 septembrie la Tribunalul Bucureşti pentru a demonstra că respectă planul de reorganizare asumat şi aprobat. Comitetul Creditorilor a dezvăluit însă pentru supervizor.ro că nu s-a întâmplat nimic de genul, iar soluţia e una singură: falimentul!

Valerii Moraru a fost privit ca un salvator în Giuleşti, asumându-şi rezolvarea unei situaţii de insolvenţă foarte complicată. Tot managementul acestuia nu a diminuat însă cu nimic din datoriile existente, ba mai mult, patronul basarabean a oferit premii imense unor jucători anonimi, în condiţii neperformante. Practic, Rapid nu va încasa nimic în acest sezon de Liga a II-a, dar fişa de salarii dezvăluită de cei cărora giuleştenii au să le dea bani arată incredibil. Kusnir şi Moke au primit câte 5.000 de euro la semnătură şi câştigă peste 3.000 de euro lunar, la fel ca Luque, Jeslinek, Robuste sau Romero. Măcar ei au contracte de muncă, spre deosebire de români, care sunt plătiţi pe convenţii civile, alt artificiu situat la limita legalităţii unei societăţi în insolvenţă. La nivel de club, Rapid păstrează încă datorii de 30 de milioane de euro, imposibil de plătit cu cei 1,1 milioane de euro cu care Moraru a împrumutat clubul. Acelaşi Comitet al Creditorilor arată că, în condiţiile în care planul de reorganizare nu mai este viabil, vineri, 4 septembrie, judecătorii nu pot da decât un verdict: falimentul Rapidului. Până acum, un singur club a murit pentru că planul de insolvenţă nu a fost credibil, Univ. Craiova. 

Dan Alexa vine în mijlocul haosului


    Foto: Sportpictures.eu
Foto: Sportpictures.eu

Faptul că pe Rapid o paşte un dezastru de proporţii biblice nu pare să-i sperie prea mult pe antrenorii tineri. După plecarea lui Florin Marin la ACS Poli Timişoara, Dan Alexa i-a luat locul imediat în Giuleşti. Acesta va fi pe bancă la primul meci al sezonului din Liga a II-a, cel cu Baloteşti, de sâmbătă, dar dacă Tribunalul Bucureşti e suficient de zelos, s-ar putea să fie şi ultimul.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net