Râde Europa de noi!

Ultima actualizare:

    Steliştii au pierdut calificarea  în meciul tur, când au  fost învinşi de Rosenborg,  la Bucureşti, cu 3-0
Steliştii au pierdut calificarea în meciul tur, când au fost învinşi de Rosenborg, la Bucureşti, cu 3-0

Sezonul dezastruos al formaţiilor noastre pe plan continental e ilustrat şi în ierarhia UEFA, acolo unde ne confruntăm cu o situaţie ruşinoasă. În acest moment, România ocupă locul 15 în clasamentul forului european, cel care decide an de an distribuţia pe ţări în Liga Campionilor şi Liga Europa.

Poziţia e însă una total nemeritată dacă privim tabloul formaţiilor care vor continua competiţiile în faza grupelor. Ei bine, de la Spania (locul 1) până la Serbia (locul 28), toate naţiunile au cel puţin câte o reprezentantă, cu o singură excepţie. Aţi ghicit, România! Eliminările suferite de Steaua şi Astra ne-a lăsat total descoperiţi la acest capitol, lucru care nu s-a mai întâmplat de 12 ani. În schimb, Kazahstanul are echipă în grupele Ligii Campionilor, iar Azerbaidjan, Albania şi Cipru se bucură în această toamnă de Liga Europa.

Rezultatele bune ale  naţionalei ne-au adus  pe locul 7 mondial
Rezultatele bune ale naţionalei ne-au adus pe locul 7 mondial

Poziţia pe care ne aflăm acum e una privilegiată, locul 15 fiind ultimul care permite participarea cu două echipe în preliminariile Ligii Campionilor (plus alte trei în Liga Europa). Acest lucru se va întâmpla în viitoarea stagiune (2016-2017), dar pe viitor riscăm să alunecăm serios în clasament. Astfel, performanţele din actualul sezon se contabilizează pentru 2017-2018. Mai exact, dacă vom fi depăşiţi de cel puţin o ţară, în vara lui 2017 ne întoarcem la o singură echipă în Liga Campionilor. Ţinând cont că noi nu mai punctăm, şansele de a pierde locul 15 sunt destul de mari. Din spate vin ameninţător Croaţia şi Austria, care speră să ne depăşească prin rezultatele lui Dinamo Zagreb, respectiv Rapid Viena. De asemenea, chiar dacă e acum pe locul 19, Polonia mai are două echipe în Liga Europa (Legia Varşovia şi Lech Poznan) care vor puncta în continuare în ierarhia coeficienţilor.

Merităm să fim pe locul 7 în lume?


    Rezultatele bune ale  naţionalei ne-au adus  pe locul 7 mondial
Rezultatele bune ale naţionalei ne-au adus pe locul 7 mondial

Dezastrul european din startul acestui sezon contrastează puternic cu situaţia din clasamentul FIFA al naţionalelor. Astfel, în timp ce ţara noastră nu şi-a găsit loc printre cele 28 de naţiuni reprezentate în grupele Ligii Campionilor şi Ligii Europa, România va ocupa la începutul lunii septembrie locul 7 în clasamentul FIFA. Din Europa, doar Belgia, Germania şi Portugalia sunt peste noi! Aşa să fie?

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net