Povestea lui Cristi Ganea. Tânărul fotbalist a dat un gol care l-a uimit și pe Hagi

Ultima actualizare:

    Momentul în care Cristi Ganea a expediat o „rachetă” care s-a oprit în plasa portarului de la APOELFoto: Sport Pictures
Momentul în care Cristi Ganea a expediat o „rachetă” care s-a oprit în plasa portarului de la APOELFoto: Sport Pictures

Viitorul - APOEL 1-0, Turul III Liga Campionilor | Cristi Ganea (25 de ani) este omul momentului în fotbalul românesc. Tânărul antrenat de Gheorghe Hagi a marcat un gol senzațional pentru Viitorul. Execuția sa cu piciorul stâng, din lovitură liberă, a plasat mingea sub bara portarului echipei cipriote și l-a lăsat fără replică inclusiv pe Rege.

Viitorul a dominat clar meciul cu APOEL. A ratat ocazie după ocazie până în minutul 75, atunci când Cristi Ganea a executat excelent o lovitură liberă, cu piciorul stâng, amintindu-ne de vremurile de glorie ale lui Gică Hagi. A fost prima victorie a Viitorului în competițiile europene, la cea de-a doua sa participare. 

Dar, cine este Cristi Ganea? 

Povestea sa este una impresionantă. Tânărul s-a născut în comuna Telciu, la 40 de kilometri distanță de Bistrița Năsăud. Inspirat de tatăl său, fotbalist și el, s-a înscris la grupele de copii și juniori de la Inter Viișoara, pe când avea 9 ani. „La 11 ani, la  turneul Gheorghe Ola, cu vârsta de 91, eu eram 92 – am luat locul 1 pe ţară. Anul următor am luat şi titlul, şi cel mai bun jucător şi golgheter. În finală mai aveam trei goluri de recuperat ca să ies golgheter: îi făcuseră diploma deja celui care era pe primul loc şi am dat trei goluri şi i-au rupt-o“, avea să își amintească fotbalistul. 

Părinții săi au decis, însă, să plece la muncă în Spania, la fel ca alte sute de mii de români în căutarea unui trai mai bun. 


    Ganea dă startul bucuriei celor de la Viitorul. Campioana României s-a impus cu 1-0 în meciul cu APOEL, golul fiind marcat de fundașul stânga cu o execuție de mare fotbalistFoto: Sport Pictures
Ganea dă startul bucuriei celor de la Viitorul. Campioana României s-a impus cu 1-0 în meciul cu APOEL, golul fiind marcat de fundașul stânga cu o execuție de mare fotbalistFoto: Sport Pictures

„Ai mei au plecat la Bilbao. M-am dus să joc la o echipă dintr-un sat de acolo. Au venit de la Athletic Bilbao că vor să mă ia. Dar ei nu ştiau că sunt român. Acolo nu se poate: Bilbao nu transferă decât basci. Am făcut meciuri bune: aveam 15 ani şi dădeam 10-15 goluri, jucam în a doua ligă de juniori. Am jucat 5 ani în Bilbao, la vârsta de 18 ani a avenit o ofertă de la Mallorca. De trei ani. Am decis să mă duc la ei, era o echipă de prima ligă din Spania. Nu se refuză. Nu am jucat decât pentru juniorii lor şi pentru Mallorca B”, mai spunea Ganea. 

O accidentare la metatarsian l-a ținut 5 luni pa bară iar contractul lui nu i-a mai fost prelungit. Așa că a ajuns în țară. A trecut pe la ASA Târgu Mureș (2013), CSU Craiova (2013 - 2014), Săgeata Năvodari (2014-2015), FC Brașov (2015) și, în cele din urmă, a fost recuperat de Gică Hagi, la începutul sezonului 2015 - 2016. 

S-a impus repede la echipă iar, aseară, execuția sa magistrală l-a uimit inclusiv pe Hagi. „Rar mi-a fost dat să văd un portar așa de bun cum a fost cel al lui APOEL. Cu toate astea, eu n-am dat gol cum a dat Ganea. El a crescut mult, crește în fiecare zi. E profesionist, are talent!”, a spus antrenorul campioanei României. 

La rândul său, eroul partidei a spus că a profitat de așezarea portarului la faza golului. "A fost un meci foarte greu. Aveam o presimțire bună, mă bucur că am marcat, mă bucur că execuțiile mele aduc puncte la echipă. Am văzut cum s-a dus mingea, dar n-am văzut reluarea la finalul meciului. Am vrut să dau peste zid. Am vazut unde stătea portarul. Pentru mulți dintre noi a fost prima sau a doua oară când am jucat un meci așa important. Acum trebuie să ne odihnim, duminică avem meci cu Dinamo și săptămâna viitoare trebuie să mergem în Cipru și să nu pierdem", a spus Ganea la finalul partidei, la TVR

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net