Portarul Beto, specialistul Ligii Europa

Ultima actualizare:

    2015. Beto a fost  rezervă, dar  s-a bucurat cel  mai tare după  cucerirea Ligii  Europa foto: AP
2015. Beto a fost rezervă, dar s-a bucurat cel mai tare după cucerirea Ligii Europa foto: AP

CFR Cluj se poate lăuda că a avut în curte un jucător care are un palmares de invidiat. Portarul Beto Pimparel, plecat din Gruia în 2012, a câştigat miercuri seara trofeul Ligii Europa cu Sevilla, performanţă pe care a obţinut-o şi anul trecut. Mai mult decât atât, goalkeaperul portughez, în vârstă de 33 de ani, mai are în vitrină o Liga Europa, cucerită în sezonul 2010-2011, pe vremea când făcea echipă cu Cristi Săpunaru la Porto.

Cel mai bun fotbalist al CFR-ului în sezonul 2011-2012, când ardelenii au şi câştigat ultimul titlu de campioni, portarul Beto Pimparel este pe val. Plecat de la Cluj, lusitanul a semnat cu Braga şi, după un an, a ajuns la Sevilla, echipă alături de care a cucerit trofee importante pe  plan internaţional. Fotbalistul care a stat în România un an trebuie să-şi mărească simţitor vitrina în care-şi ţine medaliile, cupele şi distincţiile primite. Iar Liga Europa se pare că i se potriveşte de minune. Beto se poate mândri cu o performanţă pe care puţini jucători o pot atinge în carieră, iar el a obţinut-o în doar câţiva ani. Concret, portughezul are în palmares trei trofee ale Ligii Europa. Ultimul, adjudecat miercuri cu Sevilla, 3-2, în dauna celor de la Dnepr.  

Primul trofeu l-a luat cu Porto

Beto a fost rezervă, fiind uşor accidentat, dar a pus serios umărul la parcursul bun al echipei, fiind titular aproape în toate meciurile din grupe şi din fazele eliminatorii. Cu un an în urmă, Beto ridica trofeul deasupra capului, după finala de vis cu Benfica. Atunci, lusitanul a fost eroul Sevillei, apărând două lovituri de la 11 metri.

În sezonul 2010-2011, goalkeaperul şi-a adjudecat prima Ligă a Europei, pe când juca la Porto. A fost o finală sută la sută portugheză, desfăşurată la Dublin şi câştigată cu 1-0 de Porto în faţa celor de la Braga.  În acea perioadă  era în echipă cu Săpunaru, cu care era şi coleg de cameră. Sevilla lui Beto este cea mai titrată echipă din ultimii ani în Europa League. Formaţia andaluză s-a impus în patru ediţii ale competiţiei, rezultat greu de atins şi depăşit de un club.

«România m-a ajutat enorm»

După trei ani în tricoul lui FC Porto, timp în care a fost mai mult rezervă, portarul a fost împrumutat la CFR Cluj şi a câştigat campionatul în ţara noastră. „România a fost o etapă importantă din cariera mea. După sezonul excelent făcut la Cluj, am fost selecţionat în lotul Portugaliei pentru EURO 2012 şi m-am transferat la Braga, care a fost rampa mea de lansare pentru Sevilla. Deci România şi campionatul românesc au însemnat mult pentru mine”, ne-a mărturisit Beto. La CFR, Beto a câştigat titlul şi a fost desemnat cel mai bun jucător al campioanei în acel sezon.

Talismanele norocoase de pe corp

2011. La FC Porto  a cucerit  primul trofeu  continental
2011. La FC Porto a cucerit primul trofeu continental

Acum nouă ani, tatăl lui Beto, luptător în trupele portugheze antitero, şi-a pierdut viaţa în misiune.  Lusitanul îi dedică părintelui toate reuşitele. „Dedic acest trofeu tatălui meu, ştiu că mereu e alături de mine. Ştiu că este alături de mine în poartă”, a afirmat portughezul. „Mi-am şi făcut un tatuaj în amintirea lui. Am pe spate o cruce, numele lui şi câteva cuvinte. Mereu am vrut să fiu ca el. Cum însă n-am ajuns luptător, pot spune că sunt portarul antitero, fără frică de cineva”, a declarat Beto pentru Click!.

2014. Anul trecut,  Beto a fost eroul  spaniolilor,  apărând trei  penalty-uri de  departajare
2014. Anul trecut, Beto a fost eroul spaniolilor, apărând trei penalty-uri de departajare

Beto
Beto


    Beto
Beto

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net