Naţionala îi satură de vacanţă! Vezi când se încheie Liga 1!

Ultima actualizare:

    Campionatul intern s-a comprimat teribil în ideea pregătirii Mondialului din Rusia, dar ratarea calificării face ca tot fotbalul românesc să intre în concediu încă din luna mai FOTO: Mediafax
Campionatul intern s-a comprimat teribil în ideea pregătirii Mondialului din Rusia, dar ratarea calificării face ca tot fotbalul românesc să intre în concediu încă din luna mai FOTO: Mediafax

Preliminariile pentru turneul final din 2018 s-au încheiat prost pentru noi, care ne întoarcem la campionatul intern. E tot ce ne-a mai rămas, dar conducătorii au avut grijă să ni-l bage pe gât până ni se va scârbi! Asta pentru că vom juca la foc automat, ignorând din nou condiţiile meteo din februarie, deşi la vară nu ne mai aşteaptă nimic, ci doar o vacanţă foarte generoasă!

Calendarul sezonului 2017-2018 în fotbalul românesc a fost proiectat doar cu gândul la Campionatul Mondial din Rusia, care va începe pe 14 iunie, când se va juca la Moscova meciul de deschidere. Înainte de această dată mai e însă nevoie de minimum două săptămâni de pregătire, dar majoritatea seleţionerilor au cerut trei. Astfel, în cazul în care ne-am fi calificat, tricolorii ar fi avut doar câteva zile de relaxare în sânul familiei, iar apoi trebuiau să se prezinte la oaste! După turneul final ar fi venit peste ei cantonamentele echipelor de club şi n-ar fi primit o derogare de mai mult de o săptămână pentru a merge în vacanţă. Băieţii lui Christoph Daum au transformat însă o vară incendiară, într-una de huzur! În prima jumătate a lunii mai termină treaba la echipele de club, iar apoi au liber la caterincă până după Mondial! Şi ce poate fi mai frumos? Ultima etapă din play-off-ul Ligii 1 se va juca pe 12 mai 2018, atunci urmând să încheie şi nemţii lui Maxim.

Vor trece trei luni între meciurile oficiale

Campionatele din Italia, Spania, Franţa şi Turcia, de unde ne-ar mai fi venit probabil câţiva internaţionali, nu o lungesc nici ele prea mult şi închid porţile pe 20 mai. Astfel, cum nu se mai poate ivi ceva neprevăzut, Chiricheş şi restul stranierilor, dar mai ales Budescu, Alibec şi ceilalţi selecţionabili din competiţia internă, îşi pot rezerva deja bilete pentru Maldive, Bali, Dubai sau Coasta de Azur, cele mai frecventate plaje de către fotbaliştii români. Acest lucru va face ca de la ultimul meci oficial din sezonul 2017-2018 şi până la primul al stagiunii 2018-2019 să treacă trei luni, o pauză puţin cam mare şi neobişnuită pentru fotbalul profesionist, chiar şi cel din România. Finala Cupei e programată pe 27 mai 2018, iar ultimul meci din play-out pe 2 iunie. De la confruntarea pentru trofeu se puteau oricând învoi jucători, iar lupta pentru retrogradare ar fi fost oricum puţin probabil să furnizeze vreun selecţionabil.

Dinamo îl pierde pe Jaime Penedo

Există şi o excepţie la regula „turiştilor” din fotbalul românesc, iar aceasta se numeşte Jaime Penedo. Portarul panamez al lui Dinamo e singurul fotbalist care va reprezenta Liga 1 la Campionatul Mondial din Rusia. Jucătorul micuţei naţionale din America Centrală este vitregit de soartă, pe el urmând să-l aştepte antrenamente grele după finalul campionatului, în loc de plaje însorite acasă, în Caraibe. E preţul plătit pentru primul mondial din istoria Panamei, dar nimeni nu crede că goalkeeper-ul „câinilor” regretă că va fi atât de ocupat vara viitoare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net