Naţionala Chinei va juca în Liga a IV-a din Germania

Ultima actualizare:

    Fanii asiaticilor  s-au bucurat de  anunţul făcut de oficialii  Federaţiei ChinezeFoto: Getty Images
Fanii asiaticilor s-au bucurat de anunţul făcut de oficialii Federaţiei ChinezeFoto: Getty Images

China este una dintre marile puteri ale lumii la foarte multe capitole, dar unul dintre aspectele la care au progresat foarte puţin în ultimele decenii este fotbalul. Liderii de la Beijing spun că şi acest lucru se va rezolva în scurt timp şi au trecut la treabă.

Pe lângă o campanie financiară foarte agresivă, care s-a materializat prin aducerea în Superliga chineză a unor jucători şi antrenori de talie mondială, plătiţi regeşte, asiaticii vor să şi înveţe meserie de la cei mai buni.

Astfel, câţiva magnaţi şi-au cumpărat pachete minoritare sau majoritare de acţiuni la cluburi precum Inter, AC Milan, Parma, Manchester City, West Bromwich Albion, Atletico Madrid sau Espanyol Barcelona, unde au plasat deja conducători şi jucători.

Nu e însă suficient, iar chinezii s-au gândit la ceva şi mai tare! Federaţia de la Beijing a ajuns la un acord cu cea din Germania pentru a înscire într-o ligă inferioară naţionala sub 20 de ani a Chinei.

Culmea, nemţii au fost de acord, mai ales datorită posibilităţilor de marketing care se deschid pe imensa piaţă din emisfera estică. Nici cele 19 viitoare adversare ale puştilor asiatici n-au avut nimic de comentat. Tăcerea lor a fost cumpărată cu câte 15.000 de euro de căciulă, bani buni pentru un club din Liga a IV-a!

Nici n-aveau de ce să se ofenseze prea mult, mai ales că nu vor trebui să zboare în China, asiaticii urmând să-şi stabilească tabăra cel mai probabil la Heidelberg. În Regionalliga Sud-Vest, China sub 20 de ani va juca, printre altele, împotriva echipelor secunde ale granzilor de la Hoffenheim, Stuttgart şi Kaiserslautern, şi nu va conta în clasamentul pentru promovare-retrogradare.

Nu e prima iniţiativă de acest gen a asiaticilor, care anul trecut au semnat un acord cu Liga a II-a din Portugalia, unde au trimis 12 jucători să facă practică la primele 10 clasate.

Planurile Chinei în fotbal sunt atât de mari pentru că până în 2050 vor să organizeze un Campionat Mondial. S-a stabilit deja asta în urma întrevederii dintre preşedintele FIFA, Gianni Infantino, şi preşedintele Republicii, Xi Jinping.

Galezii joacă în Anglia, iar Vaduz în Elveţia

simeon stalpnicul png

Faptul ca o echipă să joace în campionatul altei ţări nu este un lucru ieşit din comun, chiar în prezent existând numeroase exemple de acest gen. Swansea, din Ţara Galilor, evoluează în prima ligă engleză, iar Cardif, tot din Ţara Galilor, concurează în a doua ligă engleză.

De asemenea, FC Vaduz, din Liechtenstein, e înscrisă la Liga Profesionistă din Elveţia, retrogradând sezonul recent încheiat în al doilea eşalon. Celtic şi Glasgow Rangers au luat şi ele în calcul să lase Scoţia pentru un nivel superior, Premier League din Anglia, dar încă nu au făcut cerere oficială.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net